i właśnie te wrażenia z jazdy mnie strasznie kuszą......................
i właśnie te wrażenia z jazdy mnie strasznie kuszą......................
przepływka jest ta sama we wszystkich V6. różnią się tylko tym że ktoś nie wiem po jakiego grzyba w fabryce na przeplywkach TB ponaklejali nalepki z innym numerem. Wiem z doswiadczenia ze przeplywki są identyczne, mialem 3 lata 166 turbo ktora chodzila idealnie więc życzę powodzenia w szukaniu takiego egzemplarza tylko szczerze mówiąc będziesz mial cholernie ciężko bo jezdzilem wieloma TB v6 i żadne nie chodzilo jak moje. Zawsze każda miala jakiegoś zamuła.
Nie od samego, u mnie zaczyna w 164 od 2.300 chyba i auto było na hamowni ma 202 KM więc nie ma zamuły. Ogólnie jak jadę 50km na 3 biegu i podłoga to pomału do przodu a później strzał i leci że hoho
---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:41 ----------
Z tą przepływką to się raczej mylisz, akurat w swojej wymieniałem i znalezienie przepływki do 164 to jakaś masakra...
40/50 na 3ce w TB to są strasznie mało, ogólnie za niski bieg do prędkości, ale jak się jeździ słabszym autem jak ja na codzień to z przyzwyczajenia się wbija tą 3. Auto hamowałem w tym tygodiu po regeracji turbo, wymianie rozrządu, regulacji zaworów, wymianie czujnika spalania skokowego czy jakoś tak, hamownia pokazała moc chyba 4KM mniej niż powinno być, nieiwleka rużnica. Jeździłem też inną TB w 164 i było zupełnie tak ja u mnie. Ogólnie 200KM w 164 to żaden szał, fakt idzie i można poszaleć ale w auto nie zachęca do szybkiej jazdy, za duże, zbyt limuzynowate - może GTV turbo ?
Jeszcze jedna sprawa, czy jest tym gdzie jeździć, nie przecze senswności posiadania takich aut bo sam mam, ale wkurza mnie to źe jak przycisne to moment i już 100parę i odrazu widzę w wyobraźni jak mnie zatrzymuje ukochany Pan policjant![]()
Miałem 164 TB, Gtv TB i teraz mam 166 TB....
164 była wg mnie potworem, niesamowita.
Gtv nie robiła na mnie już takiego wrażenia.
166 po wymianie 2dni temu świec na Beru UX56 mnie zaskoczyło... frajda taka jak w 164
Tyle, że wydaje mi się ale ostra zabawa zaczyna się dopiero ok 3500obr.
Czas się wybrać na hamownię...
Ja na razie jeszcze walczę z przeładowaniem turbo ale myślę że jak to ogarnę to też się podelektuję górnym zakresem prędkości obrotowychna razie jazda ekonomiczna.
A właśnie. Wrzucisz na forum wykresik z V6TB??? Nigdzie nie mogę znaleźć a chciałbym zobaczyć jaki jest przebieg mocy i momentu.