aku był już odłączony u mnie już na dłuższą nawet chwilę i nic nie pomogło do dzisiaj jest tak że nieraz focha złapie i przez siedzenia trzeba się dostawać do bagażnika..
aku był już odłączony u mnie już na dłuższą nawet chwilę i nic nie pomogło do dzisiaj jest tak że nieraz focha złapie i przez siedzenia trzeba się dostawać do bagażnika..
Witam mój problem polega na tym że jak kupiłem alfe to pilot raz otwierał a raz nie otwierał i tak samo było zamykaniem a w tej chwili nie reaguje wogóle auto na pilot ,mimo że wymieniłem nawet baterie na nowe.
Możę ktoś miał taki problem i udało musie to zdiagnozować ? bo ja już opadam z sił,nie wiem może jakaś centralka albo coś ?
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115km 2002r.
Wie ktoś może co jest odpowiedzialne za sterowanie zamkami poprzez pilot ?
A gdy by ten komputer był nie sprawny , to centralny by nie działał na pilot a poprzez przekręcenie kluczykiem też nie powinien działać czy będzie działać ? bo mi na kluczyk działa a na pilot przestał reagować.
Witajcie
Jakiś rok temu miałem ten sam problem w mojej AR 147. Zaczęło się od tego. że nie miałem oświetlenia kufra, potem problemy z otwieraniem (pilotem i przyciskiem) tylko kluczyk jakoś ustępowało i powracało i pewnego razu całkowicie padł mi zamek nie mogłem zamknąć klapy nawet. pojechałem do serwisu wymienili zamek i po problemie działa wszystko bez zarzututylko za całe 300 zł
![]()
Wie ktoś jak zaprogramować kluczyk,a jak tak to bardzo prosze o instrukcje ?
Witam, możecie mi podpowiedzieć jak się można dobrać do siłownika klapy bagażnika ... wczoraj coś się zablokowało i nie odskakiwał przez co nie mogłem zamknąć klapy.
- po 3 maja oprogramowanie AlfaOBD będzie miało taką opcję wprogramowania nowego lub starego kluczyka także do alfy 147.(CODE-3)Wie ktoś jak zaprogramować kluczyk,a jak tak to bardzo prosze o instrukcje ?
- obecnie w wersji 1.1 jest ta opcja ale tylko dla 156 , CODE-2
--
http://alfaobd.com/
--
+ e-Niro KIA 64 kWh battery, 200CV, 400 Nm