u ustawiacie odpowiednie prędkości w menedżeże urządzeń ORAZ w programie? I czy wybieracie w ustawieniach programu odpowiedni interfejs?
u ustawiacie odpowiednie prędkości w menedżeże urządzeń ORAZ w programie? I czy wybieracie w ustawieniach programu odpowiedni interfejs?
tak, oczywiscie, pomogla za to rada o odinstalowaniu portu com w menedzerze urzadzen i ponowne zainstalowanie sterownikow, uzywam FES 2.5 PL, czy ktos ma moze wyzsza wersje FESa z patchem i wersje PL ?
przy okazji wyrzycilo mi blad P0504 - switch pedalu hamulca (Brake switch A/B match), to podobno jest jakis czujnik pod pedalem hamulca?
czy to ma zwiazek niedzialajacym jednym z swiatel przeciwmgielnych, mialem kiedys break light failure mimow ze swiatla stopu dzialaly, tempomat kiedys tez odmowil posluszenstwa po restarcie dzialal bez problemu, ?
http://www.forum.alfaholicy.org/147/...tml#post395880 - tu opisuje ten błąd
Może mieć związek z niedziałającym przeciwmgielnym, zwłaszcza jeśli chodzi o tylne.
Tempomat nie będzie działał jeśli czujnik pod pedałem będzie wyrzucał błąd.
ABS/VDC działa u Ciebie?
Ostatnio edytowane przez cuoreventi ; 09-03-2011 o 11:17
jedno ze swiatel przeciwmgielnych nie dziala mimo wymiany zarowki, tempomat dziala ok, ze dwa razy byl tylko z nim problem, ABS dziala, VDC-nie mam
nie zauwazylem zadnego dlawienia sie silnika przy dodawaniu gazu, moze na biegu jalowym czasem odnosze wrazenie jakby silnik nie pracowal idealnie rowno..
Z tyłu jest tylko jedne przeciwmgielne więc jak może Ci jedno działać a drugie nie? Oczywiście mówimy o 147.
Szukaj bezpieczników od tego światła. Mi raz wywaliło błąd P504 jak spalił się bezpiecznik od świateł cofania.
A czujnik był sprawny, tylko wystarczyło bezpiecznik wymienić.
Tak, to nr 19. Tylko pamiętaj że są ich dwa rodzaje. 4-pinowe i 2-pinowe. Cztery piny mają te auta w których jest tempomat lub VDC lub jedno i drugie.
Sprawdź ten bezpiecznik od cofania. Jest to 7,5 A. Tak na szybko możesz odmontować taki sam od selespeed (w instrukcji znajdziesz który) tylko że wtedy zniknie Ci podświetlenie przycisków w kierownicy o ile je masz. Do póki nie zrobisz światła cofania, być może nie usuniesz P0504
Czy ktoś może ma pojęcie dla czego mam taką odpowiedź podczas próby testowania czujnika przechylenia, syreny ? Dodam, że syrena nie działa i próbuję dojść dla czego.
![]()