Fajki świecy zapłonowej
BOSCH 0 356 100 107 0 356 100 107 25,52 zł >9
jak sie nie mylę to to ? w sumie intercarsy mam 2 niedaleko siebie dobrze jutro sprawdze i sie okaże.
Dzieki!
Fajki świecy zapłonowej
BOSCH 0 356 100 107 0 356 100 107 25,52 zł >9
jak sie nie mylę to to ? w sumie intercarsy mam 2 niedaleko siebie dobrze jutro sprawdze i sie okaże.
Dzieki!
Witam! (pytanie o świece)
Po strzale gazu rozerwało mi uszczelkę na dolocie powietrza. Mechanik po naprawie usterki poinformował mnie, że pewnie muszę wymienić świece. Podał cenę, mówiąc, że do TS-a wchodzą świece z cewkami. Czy może wystarczyć wymiana samych świec i jak to sprawdzić?
Świece się kupuje oddzielnie i cewki też oddzielnie. Chyba na kasę chce Cię przekręcić.
tylko z tego co wiem już z nie jednego xródła apropos świec do gazu powinny być jedno elektrodowe a jak wiadomo w alfach duże są z trzema elektrodami?
Witam. zeby nie zakladac nowego tematu. Chcialem zapytac o swiece i przewody. Mam alfe juz ponad 1,5 roku. nie wiem kiedy byly wymieniane swiece i przewody. Moj przebieg to 214 tys. polecacie wymienic ?
zalezy jakie sa swiece i ile zrobiles przez te poltora roku km i czy się coś dzieje np motor nierówno pracuje albo szarpie, u mnie szarpie najbardziej przy 2,2 2,5 rpm i pierwsze co zrobie wymienie swiece tylko zastawiam sie czy koniecznie musza być platynówki... Czy nie wystarczy komplecik zwykłych NGK line ???
i mi dokladnie w tych obrotach szarpie
bo odpowiedniki są nawet za 8 zł a drugie za 40 szt. to by wyszło niecałe 2 stówki te za 40 chyba platynowe są ale niedopytałem, no za 8 to napewno zwykłe NGK line (te mniejsze). mechanik taki jeden stwierdził ze TS musi miec platynowe swiece bo inne silnik odrzuci bedzie mulic szarpac moze nawet czarować - co wy na to ??
Polecam czasem korzystać z opcji "szukaj"... Jak Ty liczysz, że za 8 świec po 40 zł masz niecałe 200 zł?!
Ogólnie cały temat jest dla mnie bez sensu (nie czytałem wszystkiego ale sam tytuł mi wystarcza). Znam przypadki gdzie świece o tych samych symbolach co zwykłe są konfekcjonowane do opakowań z logo "LPG". Świece do TS 16V są na forum sprzedawane przez kolegę bodziak_spiz po około 260 zł i tego się trzymajmy. Jak już czytam, że mechanik widzi w TSie "świece z cewką" to mnie zastanawia jak taki ktoś może auta naprawiać?![COLOR="Silver"]