koledzy czysciłem zawór egr wraz z przepustnicą. Wszstko ładnie ale jak poskładałem to nie odpala. Błędów nie ma ale zauważyłem ze jak jest włączony zapłon to cały cZas słychac ten zaworek VGT. Co to moze byc ?? prosze o wszelkie obp
pozdrawiam
koledzy czysciłem zawór egr wraz z przepustnicą. Wszstko ładnie ale jak poskładałem to nie odpala. Błędów nie ma ale zauważyłem ze jak jest włączony zapłon to cały cZas słychac ten zaworek VGT. Co to moze byc ?? prosze o wszelkie obp
pozdrawiam
Może przepustnica źle podpięta (choć to ciężko zrobić) Sprawdź czy dźwignia nią sterująca jest podpięta do zaworku podciśnienia. Pewnie jest zamknięta cały czas i dlatego nie odpala.
Napisz moze do cinka, moze ci cos doradzi. A zna sie na rzeczy
Chyba, ze uszkodziłes zawór egr przy demontażu/czyszczeniu/montażu? Weżyk podcisnienia podpiołes do przepustnicy?
juz wszystko opanowane. Dzięki.
Odpalił ale chyba za 6 razem. A kręcił przy każdej próbie chyba za 2-3 min.
Strasznie zadymił. Ale wszystko się wypaliło i teraz malinka
Ciekawe co sie stało!
jakby to napisac... te odpalanie było takie jak by nie było kompresji albo cos.
Rozrusznik kręcił leciutko - nie tak jak zwykle.
Ale jak odpalił to już odpala normalnie - słychac ze rozrusznik ma co robic tyle ze trwa to jak zawsze dwa obroty i pali)
pozdrawiam
Andrzej
Wpadly ci kawałki nagaru i miałes uchylony zawór![]()
Dawno zapomniany post, ale jednak napiszę. Dzisiaj miałem dokładnie ten sam przypadek a osrany byłem po pachyPozdrawiam!