Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 111

Temat: Alfa Romeo do 5 tys. zł

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Była wystawiana już ze 3 razy (na tyle ile obserwuję alledrogo) i chyba coś nie tak skoro dorzuca drugą i nikt nie chce kupić, wydaje mi się że cena do zaakceptowania jeśli jest w miarę OK.
    Interesuje mnie właśnie dlatego że jest to 8V, z racji podaży i stanu V6tek muszę chyba stwierdzić że w tym momencie się poddaję, jeśli znajdę niezłe 8V to biorę. Szkoda że ludzie tak niszczą V6

Trochę się dowiedziałem - klima albo nie działa albo wyjęta (panel jest od klimatronika) bo mówi że w ogłoszeniu nie ma info o klimie jak o to zapytałem. Poza tym do wymiany klamka kierowcy, pęknięty zderzak z przodu, przegląd kończy się w tym tygodniu i będzie zrobiony, OC do sierpnia, kontrolki wszystkie działają, jak to wiekowe auto ma drobne rysy. Jest w jednych rękach od 3 lat więc chyba się przejadę obejrzeć, w końcu tylko 60km, może nie będzie źle
    Ostatnio edytowane przez kasztelan ; 28-06-2010 o 12:15

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

No to Panowie potrzebna kolejna porada
    Znalazłem następną sztukę, niestety jak zwykle zaniedbaną i nie wiem czy warto było by się w nią pchać, sercem - wiadomo ale rozsądek mówi co innego
    Auto z zewnątrz zaniedbane - na masce pęka lakier, prawe drzwi wgniecione i porysowane, tylne chyba też delikatnie ruszone, lewy tylny błotnik do wymiany, pęknięty tylny zderzak, delikatnie wgnieciona klapa, lewe klamki obydwie do wymiany.
    W środku brudne fotele z przodu, ale poważnych zniszczeń nie zauważyłem.
    Do zrobienia również wahacz lewy przód, prawa szyba przód (ciężko działa), centralny, regulacja zaworów w jednej głowicy (druga zrobiona), zużyte opony, do przejrzenia tarcze i klocki bo auto trochę stało ale jako tako hamuje i tak na szybko to chyba tyle.
    Jeździ na Selenii 10W60 wg właściciela nie brała mu oleju, ciśnienie wg wskazań prawie 2 bary przy temp oleju 90*C, żadnych niepokojących dźwięków z silnika nie słyszałem (oprócz zaworów) przebieg 177kkm wygląda na dosyć realny, on ma ją od 2005 i zrobił 47kkm.
    Przy dodawaniu i odejmowaniu gazu na niższych obrotach i biegach czuć kilkukrotne zmniejszające się szarpnięcia co wg mnie wskazuje na zużyte poduszki/poduszkę. Auto ma jakieś sportowe zawieszenie i jest dość sztywne więc na dziurach słychać trochę plastików
    Do auta jest praktycznie całe drugie na części - drzwi, maska, klapa, silnik, skrzynia, wiązka, komputer, półosie, tylna belka, komplet felg 17 cali (jedna ponoć pęknięta i bez opony) itd itp, z tego co ogólnie wymienił to brak tylko budy ze zderzakami i kilku drobnych pierdół.
    Co o tym myślicie ?? Wstępnie ugadany komplet na 3500,- jak się nie sprzeda to prawdopodobnie pójdzie do utylizacji a szkoda by było żeby kolejna 155 V6 skończyła na złomie

Jagatiii
    Gość

Domyślnie Pierwszy samochód

Witam
    Planuję zakup mojego pierwszego w życiu auta.
    Fundusze bardzo skromne bo do 5 tyś.
    AR zawsze mi się strasznie podobały i dlatego postawiłam właśnie na ten samochód.
    Nie jestem znawcą tematów motoryzacyjnych i dlatego potrzebuję samochodu, który nie bedzie sprawiał bardzo dużo problemów. Wiem, że wszystko zależy od tego w jakim stanie uda mi się auto kupić. Z wcześniejszych wpisów wiem, że najmniej awaryjny jest 155, więc na tym się skupie. Nie mam w planie pobijać rekordów prędkości a zależy mi na ekonomicznej jeździe, więc eliminuję duże silniki.
    Będę wdzięczna za wszystkie sugestie oraz jeśli któryś z Forumowiczów wie coś na temat takiego samochodu, który jest do sprzedania to proszę o informację

Z góry dziękuję

TomAlf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Jagatiii Zobacz post
    Witam
    Z wcześniejszych wpisów wiem, że najmniej awaryjny jest 155, więc na tym się skupie.
    O ile jest to 8v.
    Przejrzyj oferty z bazaru. W ciągu ostatnich kilku tygodni parę osób proponowało swoje 155 na sprzedaż.

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

@Jagatiii
    hehe na polskim rynku nie ma już dobrych 155 wszystkie to padła (silnikowo jak i blacharsko, piszę tutaj o ludziach którzy traktują 155 jak golfa). Jak kupisz i nie masz doświadczenia to mechanik będzie z Ciebie darł podwójne stawki za roboczogodzinę "...bo alfę to się ciężko robi..." (ostatnio usłyszałem cenę za napięcie łańcucha 150 pln )

Podsumowując albo 155 od klubowicza ale o cenie 5kpln zapomnij (ale raczej wychuchanej belli i tak nikt nie sprzeda) albo szrot, który często jest już nie do odratowania.

Acha, na allegro są dwie 8v z padniętymi silnikami (oczywiście właściciela twierdzili że są ok ale zostali 'uświadomieni' więc teraz już wiedzą na 100% że sprzedają uszkodzone auta ), które oglądałem więc trzeba też uważać bo ten silnik jest nie do zdarcia ale trzeba trochę uwagi mu poświęcić.
    Ostatnio edytowane przez rafal_155 ; 14-03-2011 o 13:06

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Jak jeździsz spokojnie to wydaje mi się że 1.7 będzie najlepszym rozwiązaniem. Najlepiej jakbyś miała do kogo się zwrócić np. po sprowadzenie z Włoch takiej Alfki, wtedy rude masz z głowy.

TomAlf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_155 Zobacz post
    Acha, na allegro są dwie 8v z padniętymi silnikami (oczywiście właściciela twierdzili że są ok ale zostali 'uświadomieni' więc teraz już wiedzą na 100% że sprzedają uszkodzone auta ), które oglądałem więc trzeba też uważać bo ten silnik jest nie do zdarcia ale trzeba trochę uwagi mu poświęcić.
    O które dokładnie chodzi? Sam szukam powoli 155 i zaoszczędzę sobie fatygi

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

poszła PM

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rooshyo
    Mieszka w
    NBR - Niebezpiecznie Blisko Rosji;)
    Auto
    Służbowe 500 koni

Domyślnie

Cytat Napisał rafal_155 Zobacz post
    Też jestem ciekaw które to.

Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Rafał, podeślij i mi linki bo mnie ciekawość zżera

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia