Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 136

Temat: Alfa Romeo 156

geckon
    Gość

Domyślnie

Witam. Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Otóż Alfa 156 od zawsze mi się podoba. 159 jeszcze bardziej, ale to inna bajka cenowa. Znam jednego człowieka, który 156 posiada i chwali, ale osobiście o tym aucie z nim nigdy nie rozmawiałem. I coś mnie wzięło, żeby sobie taką kupić. Najlepiej żeby miała nie więcej, niż 10 lat. Co do awaryjności to raczej pozytywnej opinii nie słyszałem, ale też nie pytałem nigdy żadnego użytkownika, więc nie były to opinie obiektywne. Najchętniej kupiłbym Alfę z silnikiem 1.6-ze względu na niższe niż 1.8 opłaty jeśli się nie mylę. Moje pytanie-co się w tym aucie psuje i jak jest z korozją?
    RobertWroc a ta Alfa nadal do kupienia?

vinnie
    Gość

Domyślnie

Panowie, obecny budżet na 156 to 15, jak się machnę to 16 tyś zł. Co proponujecie żeby przy obecnych cenach paliwa mając na utrzymaniu jeszcze bmw e46 jakoś wyjść na prosto?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał vinnie Zobacz post
    Panowie, obecny budżet na 156 to 15, jak się machnę to 16 tyś zł. Co proponujecie żeby przy obecnych cenach paliwa mając na utrzymaniu jeszcze bmw e46 jakoś wyjść na prosto?
    myslę że rozsądnie będzie się rozglądnąc za JTD najlepiej 1.9 ewentualnie 2.4 lub alternatywa w benzynie zagazowana taka do 2.0 ts-ka
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

_edi
    Gość

Domyślnie

Mam pytanie - nawet kilka - na które pewnie ciężko będzie dać jednoznaczną odpowiedź, ale spróbuję
    Na zakup Alfy zamierzam przeznaczyć 15-18 tyś. zł. Biorę pod uwagę również 147, ale mimo wszystko 156 bardziej odpowiada naszym (w sensie moim oraz Żony) potrzebom.
    Czego mogę szukać? Tzn. czego oczekiwać po 156 w tym przedziale cenowym, jakich roczników? Jakich wersji.
    Odpowiada mi 1.9 JTD 115 PS jako że ten motor znam akurat z jazdy Doblo. Czy różnica w dynamice oraz spalaniu między 115 a 140konną jednostką jest duża?
    Czy realne jest znalezienie zadbanego egzemplarza z którymś z tych motorów powyżej rocznika 2001 i podanej cenie?
    Może jest ktoś kto jeździł zarówno 140JTDkiem oraz 130 konnym TDI (taki silnik miałem w Passacie B5FL przed crashem) i mógłby je w skrócie porównać?
    Jak 147/156 wypada pod względem blacharki (mowa o 9-10 letnich egzemplarzach)?

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał _edi Zobacz post
    Mam pytanie - nawet kilka - na które pewnie ciężko będzie dać jednoznaczną odpowiedź, ale spróbuję
    Na zakup Alfy zamierzam przeznaczyć 15-18 tyś. zł. Biorę pod uwagę również 147, ale mimo wszystko 156 bardziej odpowiada naszym (w sensie moim oraz Żony) potrzebom.
    Czego mogę szukać? Tzn. czego oczekiwać po 156 w tym przedziale cenowym, jakich roczników? Jakich wersji.
    Odpowiada mi 1.9 JTD 115 PS jako że ten motor znam akurat z jazdy Doblo. Czy różnica w dynamice oraz spalaniu między 115 a 140konną jednostką jest duża?
    Czy realne jest znalezienie zadbanego egzemplarza z którymś z tych motorów powyżej rocznika 2001 i podanej cenie?
    Może jest ktoś kto jeździł zarówno 140JTDkiem oraz 130 konnym TDI (taki silnik miałem w Passacie B5FL przed crashem) i mógłby je w skrócie porównać?
    Jak 147/156 wypada pod względem blacharki (mowa o 9-10 letnich egzemplarzach)?
    Kolega iNTELL chce teraz sprzedać 2002r (po LIFCIE środka) z dieselkiem 1.9 i jasnymi skórkami na pokładzie - zawieszenie super, wydech też zdrowy z tego co widziałem... Jechałem tym i muszę przyznać, że naprawdę ładnie to jedzie (JEDZIE, a nie 'toczy się').
    Z tego co wiem, jest otwarty na rozsądne propozycje, więc możesz do niego 'zagaić'

adalbertus Kr
    Gość

Domyślnie Alfa 156 1.9 JTD 16v po 2003

Witam.Jestem nowym forumowiczem i prosze o poradę. Poszukuję zadbanej Alfy jak w temacie( 156 po liftingu od 2003 rok 1,9 jtd 16v 140kmz kierownica wielofunkcyjną, sedan badź sportvagon, najlepiej z jasna skórą -ale to nie warunek) .
    Mam przeznaczone na nią ok 20k(max22). Oczywiście chciałbym kupi jak najtaniej ale co tanio to drogo, więc jak znajde egzemplarz który będzie idealny i kosztował te 23 to wezme go pod uwagę.
    Przztrzepalem już oferty w necie i znalazłem ostatnio prawie idealny(przynajmnie na fotkach) jesli chodzi o moje wymagania niestety daleko ode mnie.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-140...C17921010.html

Problem w tym,że jest Autko jest oddalone od emnie okolo 300 km i w związkuz tym mam pytanie czy jest ktoś z forum z okolicy i mógłby rzucić na niego okiem ,bądź zna to auto.
    Generalnie poszukuje auta w Małopolskim i Podkarpackim,gdzie mógłbym sam obejrzeć i podjechać gdy gra bedzie warta świeczki.
    Może ktos z forum zna takie auto w okolicy tych województw ?
    Pozdrawiam wszystkich wielbicieli Belli

Karol Gileta
    Gość

Domyślnie

Ja również potrzebuję pomocy - a dokładnie kogoś z lubelskiego. Widziałem kiedyś na Krańcowej świetną 156 1.9 JTD na tablicach bodajże LU 8643K - jeśli jest tutaj właściciel, prosiłbym o kontakt ze mną.

Ale do rzeczy - 18 lat, nie więcej niż 8k do wydania. Specyficznie:
    156 -1.9 lub 2.4 JTD
    w środku skórzana tapicerka ze znaczkiem Alfy najlepiej, ewentualnie nowszy welur,
    felgi - dobrze by było, gdyby były alfowskie
    kolor - czarny lub srebrny, ewentualnie jakiś granat

Jeśli by ktoś miał znajomego, który taką ma do sprzedania, to proszę dać mi znać. Znalazłem mnóstwo ogłoszeń na otoMoto, więc niedługo gdzieś będę jeździł po okolicy i szukał, ale może ktoś akurat ma taką właśnie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie

Cytat Napisał Karol Gileta Zobacz post
    Ja również potrzebuję pomocy - a dokładnie kogoś z lubelskiego. Widziałem kiedyś na Krańcowej świetną 156 1.9 JTD na tablicach bodajże LU 8643K - jeśli jest tutaj właściciel, prosiłbym o kontakt ze mną.

Ale do rzeczy - 18 lat, nie więcej niż 8k do wydania. Specyficznie:
    156 -1.9 lub 2.4 JTD
    w środku skórzana tapicerka ze znaczkiem Alfy najlepiej, ewentualnie nowszy welur,
    felgi - dobrze by było, gdyby były alfowskie
    kolor - czarny lub srebrny, ewentualnie jakiś granat

Jeśli by ktoś miał znajomego, który taką ma do sprzedania, to proszę dać mi znać. Znalazłem mnóstwo ogłoszeń na otoMoto, więc niedługo gdzieś będę jeździł po okolicy i szukał, ale może ktoś akurat ma taką właśnie.
    Kolego jeśli Cię taka interesuje to mogę Ci ją polecić jest to naszego kolegi z forum Jak coś to zagadaj z Prezess -em. Tu masz linka do jego stronki http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/8192.html

Prezess
    Gość

Domyślnie

Panowie daleko szukacie, a macie auto z pewnym stanem.

Link poniżej:
    http://www.forum.alfaholicy.org/samo...sci_1999r.html

Chyba że wolicie Alfę od dziadka z zerowym wkładem finansowym z przebiegiem 140 000km
    Ewentualnie droższą od innego forumowicza.

vinnie
    Gość

Domyślnie

Prezes, puki co dodałem Twój temat do ulubionych i mam go na uwadze.

Mam teraz na auto odłożone 20 tyś zł. Dam radę za to kupić model z okolic 2001 roku? Który by nie wymagał większego wkładu finansowego? Na 159 chyba w tej kwocie nie mam jeszcze co liczyć, zgadza się?

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia