Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: alfa 156 z allegro - zna ktoś?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 2010

Domyślnie alfa 156 z allegro - zna ktoś?

Witam,

Z ustaleń telefonicznych i meilowych wynika, że wszystko jest ok i zgodnie z opisem, ale...
    Do Radomia mam ponad 200 km i jechać tylko oglądnąć to trochę mało opłacalne.

Tutaj link: http://allegro.pl/show_item.php?item=1482300343

Moje pytanie brzmi, czy może ktoś z Was zna to autko, albo mógłby podskoczyć i oglądnąć?

Kolejna to ta:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-80t...C16924740.html

Jest blisko mnie, byłem oglądać, wnętrze praktycznie nówka, ale mam pewne obawy, czy nie jest jakiś trefny, bo klucz w bagażniku miał jakiś biały nalot, więc podejrzewam, że po zalaniu jest. Cena i wyposażenie są całkiem, ok, ale chyba jednak coś za tanio, podejrzliwy jestem w tej kwestii.

Bardziej mi zależy na tym pierwszym,a by ktoś mógł się wypowiedzieć, ponieważ do tego drugiego mam kilkanaście km, więc nawet zaciągnąć do serwisu fiata ją można.

Pozdrawiam i liczę na pomoc

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Co do pierwszej , na 100% była malowana. A na 90% świerzo, tuz przed zrobieniem zdjąć. Dlaczego tak myślę. Chodzi mi o słupki oraz mocowania drzwi. ja mamm srebrną i naprawdę próbowałem tak wypolerować by było jak z fabryki. Nie udało mi się, a tutaj jest wrecz sterylnie, zupełnie jak by była pomalowana w ym garażu i go nawet nie opuściła.
    Do tego biały nalot na kołach i białe farfocle , jakie powstaja po polerce auta po lakierowaniu. No ale tu by wypowiedział ktoś kto miał więcej do czynienia z lakierowaniem niż ja...ja tam tylko oglądałem to.
    Lekko niespasowany błotnik od strony pasażera, ale to może być wynikiem lekkiej stłuczki czy czegokolwiek.
    Zastanawiający jest idealny wręcz znaczek na klapie i wyblakły z przodu. Sugerować możę wiele, jak np wymienianą klape, jaki nic nie sugerować.
    Brutalnie z karoserią kontrastuje wnętrze. Zniszczona podstopnica i pedały, pomimo starań sprzedającego (mycie i plakowanie) wygląda na zdjęciu tragiznie , więc w rzeczywistości może być gorzej.

Ale to takie wrózenie z fusów, najwięcej dostrzeżesz na żywo.
    JEżeli zaś byłą zalana..to już moim zdaniem całkowicie ją eliminuje. Alfa to nagromadzenie elektroniki, która potrafi świrować w deszczu czy wilgotnej pogodzie. Nie chcę sobie wyobrażać co się z nią będzie działo po zalaniu ....

Co do drugiej... przynajmniej zdjęcia nie są "pozowane" nawet nie umyta do nich, wiec raczej sprzedajacy nie chce czegos tam ukrywać itp. Ale tego nie wiesz...
    Na 99% ma coś z ręcznym albo zerwane linki, albo juz tak ponaciągane...
    Jeszcze nie widziałem drążka ręcznego który by stał prawie pionowo. No chyba zę jeździła nim kobieta o wielkiej wyobraźni.....
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 17-03-2011 o 18:56

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    Do tego biały nalot na kołach i białe farfocle , jakie powstaja po polerce auta po lakierowaniu. No ale tu by wypowiedział ktoś kto miał więcej do czynienia z lakierowaniem niż ja...ja tam tylko oglądałem to.
    Lekko niespasowany błotnik od strony pasażera, ale to może być wynikiem lekkiej stłuczki czy czegokolwiek.
    Zastanawiający jest idealny wręcz znaczek na klapie i wyblakły z przodu. Sugerować możę wiele, jak np wymienianą klape, jaki nic nie sugerować.
    Brutalnie z karoserią kontrastuje wnętrze. Zniszczona podstopnica i pedały, pomimo starań sprzedającego (mycie i plakowanie) wygląda na zdjęciu tragiznie , więc w rzeczywistości może być gorzej.
    Przesadzasz, jak większość opinii na podstawie zdjęć, farfocle to po prostu.......śnieg, a podstopnica i pedały są ubłocone, cóż ciężko się jeździ zimą w kapciach.....
    A czyste zawiasy widuję bardzo często i nie jest to efekt malowania tydzień wcześniej, także spokojnie może ktoś Ci ją obejrzy i się wyjaśni.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Co do tej drugiej, to widziałem ją na żywo, ręczny jest zerwany, ale to nie wyklucza tego auta.
    Przy jej oglądaniu akumulator był padnięty, więc odpalali z kabli, silnik ładnie pracował, naklejka twierdzi, że rozrząd był robiony przy przebiegu 80 tyś, a aktualnie ma chyba 86 tyś, nie było słychać wariatora. Elektroniki całej nie sprawdziłem, bo po odpaleniu gościu odłączył kable i po chwili zgasiłem silnik, bo bak był praktycznie pusty i zaczął już łapać powietrze i przerywać, ledwo co domknąłem szybę i bateria padła. Wizualnie wnętrze wygląda faktycznie jak nówka. Jedyne co, to dwie rzeczy przy wstępnych oględzinach rzuciły mi się w oczy, a mianowicie: jedna śruba/nakrętka (nie wiem jak to jest w alfach) od koła była cała zardzewiała, jeden z kluczy w bagażniku miał biały nalot - tu moje podejrzenie o zalaniu. Z takich mankamentów to jeszcze brak jednego teleskopu do podnoszenia maski oraz zaślepki z przodu kryjącej miejsce na wkręcenie oczka do holowania.

Teraz tak, czy 12 tyś + papiery to realna kwota za tak wypasione autko? Ma chyba też czujnik deszczu, bo przy lusterku wstecznym w kabinie z prawej strony jest jakieś ustrojstwo zamontowane.
    Ostatnio edytowane przez piotreek88 ; 17-03-2011 o 20:00

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Cytat Napisał slavol Zobacz post
    Przesadzasz, jak większość opinii na podstawie zdjęć, farfocle to po prostu.......śnieg, a podstopnica i pedały są ubłocone, cóż ciężko się jeździ zimą w kapciach.....
    A czyste zawiasy widuję bardzo często i nie jest to efekt malowania tydzień wcześniej, także spokojnie może ktoś Ci ją obejrzy i się wyjaśni.
    Dlatego napisałem że to wróżenie z fusów...
    A co do słupków... na wiosnę będę próbował jeszcze raz...
    podstopnica i pedały, ..dywaniki ja z pralni a pedały brudne?
    Co do tego śniegu. moze być, jak mówiłem , lakierownie tylko oglądałem...
    Dlatego będę powtarzał...na żywo i ASO
    =100% pewnosci....

Jedynie bym się zapytał po co mu , widoczne na 6 fotce, za samochodem pod ścianą jeszcze chyba 2? maski... kolekcjonuje czy wymienia ? Ale to też o niczym nie świadczy. no jak juz być upierdliwym to zastanawia czemu w tym tak pustym i czystym garażu są te maski, i brak innych rzeczy. Czemu ich nie sprzątnął
    Al eto własnie taka upierdliwość. z jednej strony powinna wzbudzić nieufność i skłonić do uważnego obejrzenia samochodu, z drugiej nie powinna być podstawą do jakiejkolwiek decyzji...

Dlatego wydaje i się ze w takim poscie odpowiadać powinny osoby które albo samochód widziały, albo go znają ,albo są poprzednimi/obecnymi albo jest coś co naprawdę rzuca się w oczy jak np w Alfie 156 z 2004 wnętrze przed liftem i zderzaki z poloneza....
    Ostatnio edytowane przez RobertWroc ; 17-03-2011 o 20:20

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    Co do pierwszej , na 100% była malowana.
    też tak mysle i na ponizej zamka drzwiach powinna miec oryginalne naklejki alfa czy wymiana oleju przynajmniej moja takowe ma
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Chrzanu
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    156 1,9 JTD 8vFL 159 1.9JTD SW

Domyślnie

Powinniście wyjaśniać katastrofe smoleńką pamowie
    Bo samochód to nie wszystko

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Chrzanu Zobacz post
    Powinniście wyjaśniać katastrofe smoleńką pamowie
    gdbyby sie dało ale lepiej uswiadamiac kogos przed zakupem bo pózniej bedzie tylko narzekanie ze alfa to taka czy owaka że sie psuje zlom itp itd wiesz dokladnie jak to jest jak napaleniec sie podjara i kupuje piersza lepsza.....(z pełnym szacunkiem do piotreek88)
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Nie napalam się, bo wiem, że to może się źle skończyć

Pytam po prostu, bo nie chciałbym wtopić kasy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto

Domyślnie

no wlasnie a my odpowiadamy z tego co widzimy a tak na boku to poszukałbym na forum u alfaholików tam egzemplarze sa duzo pewniejsze
    Jeremy Clarkson