Wspomniane przez yoozef'a lewe powietrze też może dawać takie efekty ale wtedy by wolnych obrotów nie trzymał. Sprawdź rury idące do przepustnicy. Często lubią pękać na tych żebrowaniach a na pierwszy rzut oka tego nie widać.
Wspomniane przez yoozef'a lewe powietrze też może dawać takie efekty ale wtedy by wolnych obrotów nie trzymał. Sprawdź rury idące do przepustnicy. Często lubią pękać na tych żebrowaniach a na pierwszy rzut oka tego nie widać.
A co do świec to chciałem wymienić ale nie bardzo wiem jak do nich się dostaćPróbowałem ale nie mogę fajek ściągnąć
Podpowiecie jak to zrobić??
Nie wyjmuj przepływomierza bo to nic nie da. Po wyjęciu silnik gaśnie więc rada nietrafiona.
Ja mam pytanie odnośnie podobnego objawu. Może nie mocno ale jak puszczę z gazu to szybko szarpie jak by go z tyłu ktoś wyciągałTen typ tak ma czy coś się kończy?
Żeby je wyjąć musisz odkręcić tą ramkę pomocniczą koło mocowania świec i cewek. Tam jest kilka śrub na torx (bodajże rozmiar 35). Potem to już w sumie pestka. Tylko odkręcaj odpowiednim kluczem z gumką w środku, żeby nie złamać świecy. Uważaj też przy demontażu i montażu kabli. Najlepiej rób zdjęcia podczas pracy i w razie problemów masz schemat na foto...![]()
ja obstawiam uszkodzenie sondy lambda. U mnie przy uszkodzeniu sondy auto na niskich obrotach w ogole sie nie zbieralo.