Strona 44 z 204 PierwszyPierwszy ... 34353637383940414243444546474849505152535494144 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

tomek242
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał adadzio Zobacz post
    witaj,
    na ile to jest pewne? bo ja mam zamiar iść jutro i zamówić Julię. Być może też się wstrzymam....
    Cześć, raczej pewne bo ja otrzymalem taką informację
    Szanowny panie,

Dziękujemy za zainteresowanie modelem alfa romeo Giulietta, wersja 1.4 170
    KM ze skrzynia TCT będzie dostępna od połowy kwietnia br.
    Na obecnym stanie nie jesteśmy w stanie podać cen tego pojazdu. Proszę
    monitorować stronę internetową www.alfaromeo.pl oraz kontaktować się w tej
    sprawie z dealerem bliżej terminu wprowadzenia modelu do oferty.

Z poważaniem,
    Tomasz Matczak
    -------------
    Infolinia Alfa Romeo
    00 800 2532 0000

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał tygrysio Zobacz post
    Dzieki, dowiedzialem sie ze podobno w tym trybie moc auta tez jest ograniczona, co nie zmienia faktu ze ponad 60 km to jednak sporo jest ... i niestety bez uzasadnienia takiego przebiegu jest to raczej nieakceptowalne ..... odbierałem już z 8 aut i nigdy takiego przebiegu nie uświadczyłem.
    Nie przejmowałbym się tym specjalnie. Nikt bez sensu rundek po mieście autem bez tablic nie robił, skoro nakręcili 60 km, to widocznie była taka potrzeba, albo jest taka procedura. Tak jak już inni pisali - do 200 km taki przebieg się przed wydaniem kasuje, żeby klient nie marudził właśnie. : ) Skoro ktoś ustalił ten limit na 200 km, to widać jest to jakiś standard i tak jest w innych markach, wiem, bo kiedyś też się tym interesowałem. No i odbierałem parę nowych aut i zawsze było w baku sucho na wiór. Moim zdaniem to trochę kwestia kultury dealerów / producentów, mogliby odżałować tę stówę czy dwie i zalać nieco więcej.

deryl
    Gość

Domyślnie

Ja przy odbiorze G. miałem 20km, 4 litry w baku i 100 metrów do orlena

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Moim zdaniem to trochę kwestia kultury dealerów / producentów, mogliby odżałować tę stówę czy dwie i zalać nieco więcej.
    Moim zdaniem to wynik wyjatkowego buractwa i wiesniactwa. Kupujac auto za 100k mogliby te 250PLN zarezerwowac w cenie, aby oddac auto zalane plynami i benzyna - ja dostalem auto, ktore o malo nie stanelo przed stacja, a na dodatek z letnim plynem do spryskiwaczy (przy -15st na dworze).
    DObrze, ze przynajmniej nie doliczaja przegladu "zerowego" jak w Skodzie. To juz by bylo ponizej krytyki.
    Oczywiscie mnie skasowali jeszcze za wymiane opon na zimowe (chcieli mi wydac auto na letnich, bo mieli "oblozenie" w serwisie, mimo, ze przywiozlem zimowki dzien wczesniej).

Generalnie, moj "user experience" odbioru auta to masakra, o wszystko trzeba prosic, na wszystko czekac, zero komunikacji, czy nawet miejsca do siedzenia i czegos do picia.

Na koniec dodam, ze kupowalem takze inne auto w tym czasie: Forda Fieste. Tu bylo podobnie/gorzej. Sprzedawca, ktory mial wydac auto, umowil sie na 13:00 na odbior i ... zapomnial.
    Poszedl na obiad i nie wrocil. Auto bylo "ze stoku" wiec stalo z miesiac na placu. Pod maska byl... zdechly, zjedzony w 80% ptak. Te barany nawet nie otworzyly maski przed wydaniem auta...

Aaaa, aby nie bylo anonimowo, to:
    Alfe kupowalem w ADF Auto we Wr - gdyby nie nadrabiajacy mina sprzedawca, to auto zamowilbym i odebral w salonie, ktory CHCE SPRZEDAWAC auta

Forda kupilem w PolMotors - omijac bardzo szerokim lukiem, dla zdrowia nawet nie jezdzic ul. Kamienna
    Ostatnio edytowane przez dwilk ; 21-03-2011 o 10:57

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał deryl Zobacz post
    Ja przy odbiorze G. miałem 20km, 4 litry w baku i 100 metrów do orlena
    Po skasowaniu przebiegu fabrycznego miałeś te 20 km. Ja miałem chyba 7. Tak jest w każdej chyba marce i dlatego dealerzy nie chcą pokazywać aut przed prezglądem zerowym, kiedy są rozbebeszone i z dziwnym przebiegiem. Tego bym się nie czepiał, poczekajcie do problemów ze skrzynią, "rdzewiejącymi" plastikami, czy czymtam...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Ja w ADFie nie odniosłem wrażenia, że chcą sprzedawać auta. Ale Pan był nawet miły .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    Moim zdaniem to wynik wyjatkowego buractwa i wiesniactwa. Kupujac auto za 100k mogliby te 250PLN zarezerwowac w cenie, aby oddac auto zalane plynami i benzyna - ja dostalem auto, ktore o malo nie stanelo przed stacja, a na dodatek z letnim plynem do spryskiwaczy (przy -15st na dworze).
    DObrze, ze przynajmniej nie doliczaja przegladu "zerowego" jak w Skodzie. To juz by bylo ponizej krytyki.
    Na forum angielskim czytałem, że raczej dostają zatankowane do pełna. Niektórym klientom nawet podwożą auto pod dom. Pewnie to zależy od dealera. No cóż, może kiedyś i u nas tak będzie...

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Ja w ADFie nie odniosłem wrażenia, że chcą sprzedawać auta. Ale Pan był nawet miły .
    Nie, oni nie chca. Moze i dobrze. Bo serwis maja na takim poziomie, ze balbym sie oddac taczke na dopompowanie kola.

---------- Post added at 11:04 ---------- Previous post was at 11:02 ----------

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Na forum angielskim czytałem, że raczej dostają zatankowane do pełna. Niektórym klientom nawet podwożą auto pod dom. Pewnie to zależy od dealera. No cóż, może kiedyś i u nas tak będzie...
    Mhm, do tego maja:
    infolinie AR z helpdeskiem
    24h na naprawe auta
    Courtesy car -> taki sam lub podobny, ja dostalem Fiata Pande
    dostawe pod dom/prace
    a przede wszystkim powaznych dealerow, ktorzy wykazuja troske i zainteresowanie.

Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Ja miałem Fiata Punto. Nawet go polubiłem, o dziwo - jeździł, pomimo tego, że miał ze 3 razy mniej mocy...

jarek99
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    Nie, oni nie chca. Moze i dobrze. Bo serwis maja na takim poziomie, ze balbym sie oddac taczke na dopompowanie kola.[COLOR="Silver"]
    .

Mów mi tak dalej a dam sobie spokój z AR,
    wcześniej nie miałem stycznosci z Włoskimi serwisami ale jak czytam te opinie to mi normalnie cycki opadaja.