Strona 46 z 204 PierwszyPierwszy ... 36373839404142434445464748495051525354555696146 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

To faktycznie nieciekawie jest z tym ADF-em...
    Ja na razie jestem umiarkowanie zadowolony, na tyle, że następnym razem jeszcze do nich pojadę. Do ideału daleko, ale za dużo nie napsuli...
    O Poznaniu, czy Lesznie sam myślałem, ale trochę daleko. Na sam przegląd to jeszcze można jechać, jak to zrobią od ręki. Gorzej jakby auto trzeba by było zostawić na dłużej - mam się tłuc pociągiem czy autobusem 3-4 godziny? Nie bardzo to widzę...
    Zresztą o Poznaniu też słyszałem nie najlepsze opinie - ech, szkoda gadać...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Masz jeszcze Zieloną Górę, ale myślę, że Pol-Car przy Gorzysława to może być jedyna placówka, gdzie na żywo widzieli Brerę .
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

dwilk
    Gość

Domyślnie

W czwartek wyprobuje Carservis na Sierpnia w Wawie. Na razie maja problem z umowieniem mnie, wiec poczatek slaby

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    W czwartek wyprobuje Carservis na Sierpnia w Wawie. Na razie maja problem z umowieniem mnie, wiec poczatek slaby
    Polecam. Miałem u nich małe malowanko, bo mi się Julka zarysowała przez gościa co nie używa lusterek i jestem w miarę zadowolony.

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał radosuaf Zobacz post
    Pol-Car przy Gorzysława to może być jedyna placówka, gdzie na żywo widzieli Brerę
    Właśnie w Pol-Car odbyłem jazdę próbną Brerą, ale powiem szczerze, że gdybym sam nie miał jakiejś tam wiedzy na temat interesującego mnie auta, to nie zachęciliby mnie do jego kupna - zero jakiejkolwiek inicjatywy, zaangażowania, próby zdobycia potencjalnego klienta. Z serwisem jednak nie miałem do czynienia.
    Wydaje mi się, że w ASO nie jest największym problemem to czy mają odpowiednią wiedzę, ale problemem jest ich olewatorski stosunek do klienta, i do ewentualnych napraw. Myślę, że partaczą nie dlatego, że nie potrafią tego zrobić, ale dlatego, że nie ma odpowiedniego nadzoru, odpowiedniej dyscypliny. Przecież to o czym kolega dwilk wspomniał, co go spotkało w ADF-ie, to po prostu niedopilnowanie podstawowych spraw.

Też mi znane miejsce, ale też raczej tylko dział sprzedaży. Odczucia? Zmęczony, jedyny sprzedawca, moim zdaniem po prostu był przepracowany. Ruch w salonie spory, i nie mógł przeznaczyć każdemu klientowi tyle czasu ile powinien. Dla mnie kupno auta to było spore wydarzenie, a tu raz, dwa, i następny proszę. Niefajnie.
    Serwis chyba nic nie zepsuł, ale widząc jaki tam jest ruch w interesie, to obawiam się, że jakość ustępuje miejsca ilości, ale może się mylę...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

No sprzedawcy w Pol-Carze są wybitnie słabi.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

deryl
    Gość

Domyślnie

To ja zapraszam w takim razie do Krakowa do Viamotu. Obsługa klienta przez handlowców jak i przez serwis jest na bardzo wysokim poziomie. Bardzo miły młody zgrany zespół. Do tego świetny wygląd salonu, darmowa kawa oraz troska o klienta z jaką się nigdzie nie spotkałem. Fakt że miałem trochę niemiłych sytuacji przed odbiorem Giulietty ale dealer stanął na wysokości zadania i wyjechałem zadowolony z salonu.

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał deryl Zobacz post
    Fakt że miałem trochę niemiłych sytuacji przed odbiorem Giulietty ale dealer stanął na wysokości zadania i wyjechałem zadowolony z salonu.
    Przy sprzedaży to na ogół nie jest jeszcze źle. Schody zaczynają się gdy zaczynamy auto serwisować - wtedy dopiero jest prawdziwy test dla ASO, który przeważnie ASO oblewa...
    Ja z samej obsługi w serwisie w ADF-ie jak na razie jestem zadowolony - nie czułem się jak intruz, sprawy z którymi się zgłosiłem zostały bez problemu załatwione. Natomiast nie wiem co z autem działo się już na hali, a tam do paru "drobiazgów" bym się przyczepił...

dwilk
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Przy sprzedaży to na ogół nie jest jeszcze źle. Schody zaczynają się gdy zaczynamy auto serwisować - wtedy dopiero jest prawdziwy test dla ASO, który przeważnie ASO oblewa...
    Ja z samej obsługi w serwisie w ADF-ie jak na razie jestem zadowolony - nie czułem się jak intruz, sprawy z którymi się zgłosiłem zostały bez problemu załatwione. Natomiast nie wiem co z autem działo się już na hali, a tam do paru "drobiazgów" bym się przyczepił...
    A chyba widzialem Twoje auto, 2 marca? Mialem akurat ogledziny mojej G. Jesli to Twoje auto, to cos ci opowiem...

Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

A chyba widzialem Twoje auto, 2 marca? Mialem akurat ogledziny mojej G. Jesli to Twoje auto, to cos ci opowiem...
    Raczej to nie moje, bo ostatni raz w serwisie byłem w listopadzie, ale opowiadaj, chętnie poczytam Domyślam się, że nie chodzi o pozytyw, więc może mnie uchronisz przed kolejną wizytą...