Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: 156 wasze opinie

KeReK
    Gość

Domyślnie

ja wcześniej miałem 1,6TS. kupiłem okazyjnie, sprowadzoną za chyba 7500zł. na wstępnie włożyłem około 3500zł ale później przez caluśki rok czasu nie włożyłem ani złotówki. po jakimś czasie na progach zaczęła wychodzić rdza i to nie mała, ktoś na szybko zrobił je do sprzedaży. teraz jeździ nią kumpel. po 15 000 znów do zrobienia zawieszenie przód i wymieniał także świece, kable.
    teraz śmigam 2,5 v6 i szczerze polecam ale za zadbany i serwisowany egzemplarz z dobrym wyposażeniem I BEZ GAZU 12-15 000zł trzeba dać.
    Spalanie po mieście od 12 do 16l w zależności od stylu jazdy i temp na dworze.
    Ogólnie autko polecam w 100% ale serwis troszkę kosztuję. Nie pakuj się w okazyjne egzemplarze czy igły sprowadzone z zagranicy.

Slawny
    Gość

Domyślnie

kupuj smiało, najlepiej SportWagon , tylko zwróc uwage zeby nie miała NIVO! (samopoziomujące zawieszenie) najepiej weź JTD

Użytkownik Świeżak Avatar Bouli Punk
    Mieszka w
    Międzychód (Wlkp.)
    Auto
    Alfa Romeo 156 - 1,6TS 2003r

Domyślnie

ja mam 1,6TS z 2003r od ponad roku i jedyna co robiłem ze względu na awarie to wymiana termostatu i żarówki. Zepsuć się może zawsze i wszystko. Ja nie narzekam na samochód, a wręcz przeciwnie uważam że bardzo dobrze udało mi się kupić.
    Przedtem jeździłem Renault 19 chamade i tam wymieniłem silnik, wspomaganie, reflektory, sprzęgło, przednią szybę, tylne zawieszenie i kupe innych rzeczy.
    Podsumowując wszystko zależy od stanu w jakim kupisz.

mar_1981
    Gość

Domyślnie

Ja osobiście uważam że zawsze jakieś wady się znajdą w tylu letnim aucie. Ja w swojej wiedziałem że będzie do wymiany sprzęgło i do poprawy zawieszenie i po lekkich negocjacjach i po przeanalizowaniu cen doszedłem do wniosku że będzie mi się opłacać. Kupiłem ok 2 tyś taniej niż inne z tego samego rocznika i tyle mniej więcej wsadzę i będę wiedział co mam.
    Najważniejsze że są proste podłużnice, nie widać narazie rdzy i silnik w miarę dobrej kondycji. Reszta to części eksploatacyjne.
    Ogólnie to ja zawsze powtarzam...jak dbasz tak masz...nawet najlepszy samochód można zepsuć albo zniszczyć a potem narzekać.
    Każda marka ma swoje wady i zalety.

Andyy
    Gość

Domyślnie

Kolego co do szybkiego zużywania się zawieszenia to nie wina materiałów czy konstrukcji a naszych "świetnych autostrad". Auta leciwe sprowadzone z zachodu często mają jeszcze oryginalne elementy zawieszenia i tam nikt ci nie "powie nie kupuj alfy bo zawieszenie jest d...piate" O silnikach benzynowych nie wiem za wiele ale jak poczytasz forum to ludzie najbardziej polecają 2.0 lub V6-stki. A jak chodzi o silniki JTD to chyba nie wymaga komentarza. Jak chcesz kupić okazyjnie alfę to tylko od dobrego znajomego lub kogoś z forum. Popatrz sobie na cholenderskich lub niemieckich stronach typu np. autoscout.de ile tam trzeba zapłacić za 156 a póżniej na ceny naszych handlarzy i sie zastanów czy oni faktycznie sprowadzaja super igła stan od pierwszego właściciela z minimalnym przebiegiem i sprzedaja taniej niż tam kosztują takie egzemplarze. Prawda jest taka że zadbany egzemplarz musi swoje kosztować, Ty byś oddał zadbane auto za pół darmo??

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Brzesko
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti JTD Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Domyślnie

silniki jak się uda będzie pracował dobrze miałem JTD dwa lata ,była to niemiła przygoda mam TS 1.8 i nie narzekam.
    Cytat Napisał Andyy Zobacz post
    Popatrz sobie na cholenderskich lub niemieckich stronach typu np. autoscout.de ile tam trzeba zapłacić za 156 a póżniej na ceny naszych handlarzy i sie zastanów czy oni faktycznie sprowadzaja super igła stan od pierwszego właściciela z minimalnym przebiegiem i sprzedaja taniej niż tam kosztują takie egzemplarze. Prawda jest taka że zadbany egzemplarz musi swoje kosztować, Ty byś oddał zadbane auto za pół darmo??
    tutaj zgadzam sie na 100% za swoja belle która jest w stanie idealnym (tu nie przesadzam) dałem zeszłego roku 2400 euro 156 1.8 ts 144km 1998r. i było warto!!!!!!!!!!!!!
    'Nie uważaj się za fana motoryzacji póki nie kupisz Alfy,póki nie doświadczysz huśtawki bólu,rozczarowania i agonii po krótkiej chwili gdy wszystko jeszcze działało i byłeś na dobrej drodze'
    Jeremy Clarkson