Witam
Mam pewien problem z moją 145. Mianowicie pedał sprzęgła ma luz około 2-3 cm. Wciska się przez te kilka pierwszych centymetrów bez żadnego oporu, dopiero potem stawia należyty opór. Sprzęgło chodzi normalnie. Jak to naprawić?
Witam
Mam pewien problem z moją 145. Mianowicie pedał sprzęgła ma luz około 2-3 cm. Wciska się przez te kilka pierwszych centymetrów bez żadnego oporu, dopiero potem stawia należyty opór. Sprzęgło chodzi normalnie. Jak to naprawić?
Ile zajmuje wymiana takiego wysprzęgłika i czy jest to trudne?
ja bym nie obstawial wysprzeglika bo mam to samo a wysprzeglik 2 tygodnie wymieniany i odpowietrzony sprezarka. na moje wina albo sprezyny albo pompy
Jak się do niego dostać?
Zrobić jak kolega radzi, a potem pompę. Jeżeli wysprzęglik nie jest popękany i mokry, to dla pewności wymienić gumki, po czym wziąć się za pompkę. Roboty nie ma dużo, dostęp do wysprzeglika - rozebranie podstawy aku i początku dolotu, a pompkę można chyba nawet ze środka wymienić (nie jestem pewien, bo w lancii jest ta sama pompka i tak robiliśmy na praktykach, objaw - też luz na pedale, najłatwiej mając drugą osobę, która Ci wepchnie przewody przy zakładaniu nowej)
Z Alfą jak z kobietą... Żyć trudno, a zabić szkoda
Ok, dostęp do autka będe miał dopiero w okolicach 16 kwietnia więc wtedy dam znać co i jak. Dzieki za pomoc.
Jutro sprawdzę czy nie ubywa płynu i czy wysprzęglik nie jest mokry i dam znać.
Miałem to samo. Po kilkuset km luz zrobił się jeszcze większy, aż w końcu przy wciskaniu sprzęgła zaczęło piszczeć i śmierdzieć. U mechanika okazało się że łożysko oporowe