Witam wszystkich i proszę o pomoc szukałem na forum ale tematu z ABSem nie znalazłem dlatego zakładam ten temat
W ALFIE 147 1,9jtd mam taki dziwny objaw a mianowicie ABS jest przewrażliwiony i działa nadgorliwie czy to sucho czy mokro czy to 60km/h czy raptem 20 jak nacisnę hamulec nawet lekko to zaczyna działać ABS (wcześniej to było sporadycznie a teraz już coraz częściej-w zasadzie cały czas)
Byłem u kol. ZIELA podłączył mi maszynę do kompa i tam wszystko O.K. Wszystkie czujniki jak i sam ABS jest sprawny (podczas jazdy podobnie wszystkie czujniki pokazywały taką samą prędkość) Kol. GrzesiekV6 podpowiedział mi abym sprawdził amortyzatory i siłę hamowania więdz dziś byłem na ścieżce zdrowia -sprawdziłem amortyzatory i siłę hamowania i tu znowu wszystko O.K. Diagnosta na stacji podpowiedział mi że to może serwo -no ale tylko może Wolę być pewny nim zacznę wydawać pieniądze
Może ktoś z was już przerabiał podobny problem lub wie ewentualnie gdzie podjechać aby to zdiagnozować na 100%
Temat ten założyłem na Lubelskim forum Lkar http://www.lkar.pl/forum/viewthread.php?thread_id=1674
Ale tam nie znalazłem jednoznacznej odpowiedziMoże ktoś z was miał podobny problem i potrafi mi pomóc
Pozdrawiam iwanickio7