klocki hamulcowe nie podlegają gwarancji,tarcze chyba też
zakładał ktoś inne nie oryginalne (zamienniki) są przeważnie lepsze![]()
klocki hamulcowe nie podlegają gwarancji,tarcze chyba też
zakładał ktoś inne nie oryginalne (zamienniki) są przeważnie lepsze![]()
Pozdr
tarcze sa na gwarancji no chyba ze ktos ma nastukane powyzej 30 tys. to wtedy juz nie, natomiast co do klocków to niestety nie są najlepsze te orginalne
Taka tez wersje uslyszalem w ASO: z piszczacymi klockami nie wygrasz, problem byl, jest i bedzie. Slyszalem opowiesc o pewnej Pani, ktora wybulila na 3 komplety, a jak piszczalo tak piszczy.
U mnie (G z wiekszymi tarczami) cos tam czasem popiskuje, wydaje sie z z tylu. Tylna tarcza takze nie wyglada za szczesliwie - od dnia odbioru auta nie jest calkiem gladka - w przedniej mozna sie przegladac jak w lustrze.
Jak to mowil moj mechanik: WD40 dobre na wszystko![]()
przez wtorek i dziś zrobiłam w sumie 900 km.
auto piszczy jak opętane... na trasie dałam mu parę razy mocniejsze hamowanie, ale piszczy tak samo i bez przerwy...
z wielkim wkurzeniem pojechałam na 1 Sierpnia, gdzie powiedziałam, że tak nie może być i że nie powinni odsyłać mnie na drzewo.
auto ma przejechane 17 tyś, jestem pierwszą właścicielką etc.
dowiedziałam się, że mogę się odwoływać od decyzji pana z serwisu, co uczynię jutro.
rozmawiałam też z przesympatycznym p. Markiem - który sprzedał mi Mito, powiedział, że nie powinno tak się dziać i że to nie jest normalne...
tak więc proszę o kciuki, bo będzie jutro wojna![]()
jesteś kochana!!!![]()
ja też trzymam kcuki,ale obawiam się ze klocków nie wymienia na nowe tylko zrobią czyszczenie
![]()
Pozdr
Walcz Walcz, niech wreszcie zrealizują dewizę, klient nasz Pan 3mam Kciuki ;]
Kochani - dzięki za kciuki - buziak dla każdego!
Otóż wygrałam wojnę.
Odwołałam się od decyzji speca z serwisu do pana, który nadzoruje serwis. Wysłuchał mnie, sprawdził historię serwisową tego auta. Powiedział, że było bardzo miło mu mnie poznać. Ogólnie był miły. Ale najważniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Rekomenduję zmianę klocków w ramach serwisu i gwarancji, rozumiem Panią. Proszę zgłosić się w poniedziałek i umówić z panem, u którego Pani była w poniedziałek rano, na wymianę klocków."
Haaa!!! Z prawnikami się nie zadziera - na 1 Sierpnia już to wiedzą
Jestem przeszczęśliwa!!!!
---------- Post added at 15:47 ---------- Previous post was at 15:45 ----------
jeśli ktoś nie zrozumiał mojej maślanej wypowiedzi - w serwisie byłam w poniedziałek 28 marca, a teraz mam się umówić w poniedziałek 4 kwietnia na termin zmiany klocków.