Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: fotele kanapa wymiana

Użytkownik Maniak resoraków Avatar jack147
    Mieszka w
    wrocław
    Auto
    alfa romeo 147 1.6 16V eco Impression-Progression 2001

Domyślnie fotele kanapa wymiana

Witam, mam w swoim aucie zwykłe fotele wenulowe bez podgrzewania z poduszkami w środku, a chciałbym skurzane czerwone, bananowe bądź szare, moje pytanie czy wszystkie fotele montowane w 147 przed liftem mają w sobie poduszki i czy jakby udało mi się zakupić fotele z podgrzewaniem to czy to jest duży problem aby podłączyć te fotele tak aby grzały i czy moge napotkać się na jakieś inne problemy? z góry dzięki

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

Witam, powiedzmy, że też przerabiałem nie dalej niż pare tygodni temat.
    A mianowicie wymieniałem przód + kanapę na czerwona skórę
    Fotele przednie stosunkowo łatwo wyjąć, trzymają się na 4 śrubach - widoczne i dostęp też OK, wymiana tyłu to już przysłowiowa bułka z masłem - zero problemów i kombinowania.

Co do poduszek ręki nie dam sobie obciąć ale wszystkie fotele jakie oglądałem (mówię o europejczykach) miały poduszki, co do grzania foteli (moje również nie mają ego) - czasem na allegro można spotkać maty lub poprostu dokupić można - ale z tego, co czytałem (więc teraz czysto teoretycznie pisze) jest to ciężki zabieg - ale podobno wykonalny i lepiej w dwóch (dwoje)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Grzegorzu a czy pod siedzeniem jest jakaś wolna wtyczka która może pasować do wtyczki od podgrzewanego seryjnego fotela ?
    Pozdrawiam

---------- Post added at 02:32 ---------- Previous post was at 02:32 ----------

Grzegorzu a czy pod siedzeniem jest jakaś wolna wtyczka która może pasować do wtyczki od podgrzewanego seryjnego fotela ?
    Pozdrawiam

Grzegorz147
    Gość

Domyślnie

Wiesz... pisałem że nie mam podgrzewanego fotela u siebie w skórze (wcześniej też nie miałem w welurowych)
    tematu dokładnie teraz nie "badałem" bo jest ciepło pewnie na jesień zainteresuję się matami gdu ochłodzenie przyjdzie.
    Ale teraz z ciekawości poszukam informacji o tych wtyczkach, jak coś wyszukam podziele się informacją.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Grzegorz147 ; 02-04-2011 o 09:06