Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Temat: Opony letnie na 2011

aza1983
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Scuderia Zobacz post
    Ja też stoję przed zakupem opon i w sumie też cały czas mam spory ból głowy w temacie wyboru. Przeglądałem testy w prasie jak i opinie w sklepach z oponami. Zasadniczo szukam bardzo dobrych opon na deszcz, bo to kwestia bezpieczeństwa. Co do testów to często nie ma w nich opon, które są w kręgu moich zainteresowań. Nawet w powyższym teście z Auto Świata są Uniroayale Rainexpert zamiast Rainsportów 2, Yokohama C.drive zamiast S.drive i Toyo CF1 zamiast T1R. W sumie z takich, które są w kręgu moich zainteresowań są tylko Vredesteiny Sportrac 3 i w sumie cieszy mnie, że są oceniane jako jedne z najlepszych, ale kosztują trochę dużo. Tak ostatecznie skłaniam się ku Rainsport2 lub T1R, które bywają nawet poniżej 300zł w sklepach internetowych.
    wybór opon to masakra :-)

ja mam jeszcze czas do jutra, żeby zmienić decyzję ;-)

zamiast Falken FK 452 biorę pod uwagę :

Bridgestone Potenza RE050A
    Toyo Proxes T1-R
    Vredestein Sportrac3

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Mrozy
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r

Domyślnie

Znalazłem w bardzo dobrej cenie Vredestein Sportrac 3:
    http://www.sklepopon.pl/opona/vredes...c_3_10335.html
    Biorąc pod uwagę jej czołową lokatę w teście ADAC 2011, chyba na nią padnie wybór, a jeszcze z miesiąc temu ciężko było ją znaleźć poniżej 330zł.
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

aza1983
    Gość

Domyślnie

bynajmniej nie reklamuje tego sklepu, ale ceny mają mocno niskie ... niestety obsługa troszkę wkurzająca. pytasz o datę produkcji i ... no właśnie. brak informacji. a to dość znaczące przy oponkach. choć nie tak bardzo jak ich przechowywanie. w każdym razie ceny mają na prawdę niskie !

ja jednak zaryzykuję i zostanę testerem Falkenów na zagranicznych forach ludziska chwalą je jeżdżąc np. Hondą S2000. więc może tragedii nie będzie

zresztą i tak będę mieć mix Tył Dunlop , Przód Falken. Najwyżej się zamieni

dzisiaj wpadły mi jeszcze w oko Pirelli P Zero Nero ... AAA !!! !!! !!!

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał aza1983 Zobacz post
    niestety obsługa troszkę wkurzająca. pytasz o datę produkcji i ... no właśnie. brak informacji. a to dość znaczące przy oponkach
    można zrobić tak jak ja kiedyś zrobiłem
    kupiłem za pobraniem , przyjechał kurier i przy nim sprawdzałem DOT - gdyby mi nie pasował to bym po prostu nie odebrał i nie zapłacił

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Tomek G.
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 156 2.5 V6 blue cosmo

Domyślnie

Cytat Napisał krawat Zobacz post
    Podpowiedź nr 1
    uniroyal rainsport 2
    Zdecydowanie odradzam. Mam to u siebie (tylko że 17) i po jednym sezonie strasznie szumią a na jednej zrobił się mały bąbel. Fajnie wyglądają, ale nic poza tym. Następne moje opony letnie to z pewnością będą Barumy. Doskonała jakość za rozsądną cenę- sprawdzone w moim poprzednim aucie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Czytałem testy, opinie, również te na zagranicznych forach i zdecydowałem się na Yokohamy S.drive AS01 u nas jest to jeszcze opona mało popularna.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Sęk w tym, że każdy będzie chwalił to co ma. Sam musisz poczytać i podjąć decyzje na własną odpowiedzialność.
    Komuś na jakiejś tam gumie będzie jeździło się fantastycznie, a inny nie zostawi na niej suchej nitki.

Sama stałam przed takim dylematem, decyzje podjełam i zakupilam nowe oponki- najwyżej będę mieć pretensje do siebie, a jesli się nie sprawdzą to nastepnym razem ich nie kupie i już.

Od tyd. równiez jeżdze na oponkach Yokohama z tym, że Advan Sport V103. Na dn. dzisiejszy decyzji nie żałuje.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ANN ; 04-04-2011 o 21:35

http://ann156.fotosik.pl/

GT 3.2 V6 Q2 '05 (09.2014)
    MiTo 1.4 T-Jet 155 KM '09 (10.2016)
    Spider 2.0 TS '99 (10.2022)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Scuderia
    Mieszka w
    Mrozy
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.7 8v 1991r, Alfa Romeo 164 3.0 V6 24v Q4 1994r

Domyślnie

Cytat Napisał rolek Zobacz post
    Czytałem testy, opinie, również te na zagranicznych forach i zdecydowałem się na Yokohamy S.drive AS01 u nas jest to jeszcze opona mało popularna.
    A jeździsz już na tej oponie, czy dopiero zaczniesz w tym sezonie? Jakie wrażenia? Też się zawsze nad nią zastanawiałem, ale rzeczywiście mało popularna, opinii mało choć wszystkie bardzo pochlebne, w testach pojawia się bardzo rzadko, niemniej nigdy złego słowa o niej nie słyszałem.
    Alfa Romeo to rodzaj choroby, entuzjazm do czegoś co w podstawowej funkcji jest tylko środkiem transportu, to sposób na życie, szczególny rodzaj percepcji pojazdu wyposażonego w silnik

epion
    Gość

Domyślnie

Też planuje kupić na ten sezon nowe letniawki, moje oko zawiesiło sie ostatnio nad Dunlopami SP Sport MAXX, możecie coś o tych oponach powiedzieć? czy w tej cenie lepiej wybrać coś innego?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Cytat Napisał Scuderia Zobacz post
    A jeździsz już na tej oponie, czy dopiero zaczniesz w tym sezonie? Jakie wrażenia? Też się zawsze nad nią zastanawiałem, ale rzeczywiście mało popularna, opinii mało choć wszystkie bardzo pochlebne, w testach pojawia się bardzo rzadko, niemniej nigdy złego słowa o niej nie słyszałem.
    Dopiero zakładam je na ten sezon