Strona 56 z 204 PierwszyPierwszy ... 6464748495051525354555657585960616263646566106156 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 2036

Temat: [MiTo/Giulietta] porady przy zakupie aut nowych

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał Bacek Zobacz post
    1. Zastanawiam się nad szklanym dachem. Pytanie do użytkowników, czy dach w czasie jazdy po polskich drogach nie wydaje niepokojących dźwięków, stuków, trzasków, pisków itp? I czy przy szybszej jeździe nie szumi?
    2. Czy widzieliście na żywo kolor grigio antracite? Byłem u kilku dealerów ale nigdzie nie ma, na ulicy też nie widziałem.
    3. Żonie podoba się czerwona tapicerka skórzana ale ktoś pisał że są z nią kłopoty, naprawdę jest tak źle?
    Też się zastanawiałem nad dachem, ale zrezygnowałem. Podoba mi się rozwiązanie takie jak w Peugeocie, czy w Cytrynach, gdzie dach co prawda nie jest otwierany, ale cały przeszklony, tutaj przez mechanizm otwierania powierzchnia przeszklona jest mniejsza - takie dwa okienka z roletami. No jakoś mnie to nie przekonało, zdaje się też, że jest ciut mniej miejsca w środku na głowy, choć mi akurat to by nie przeszkadzało.

Widuję na żywo antracytowy, a dokładniej to codziennie. Jest spoko, najlepiej wygląda w słońcu - zresztą jak każda, lepiej od czarnego, czy białego znosi kurz i brud z drogi.

Czerwona skóra to porażka, widziałem testową po 7.ooo km z konkretnymi wygnieceniami, ktoś tu się skarżył dokładnie na to samo, ale z drugiej strony parę osób broniło tego rozwiązania (choć broniący to byli chyba teoretycy).

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adalbrecht
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Hyundai i30N

Domyślnie

Wspomniany przez Ciebie kolor jest na Julce w salonie AR w Kielcach.

Bacek
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dwilk Zobacz post
    nic nie trzeszczy, nie szumi (tak dlugo jak pozostaje zamkniety)...
    A po otwarciu?

widzialem w aucie demo (przebieg ok 1300km), wygladala, jakby miala 2 lata. Generalnie zakaz siadania w jeansach.
    Czyli potwierdza się że coś jest nie tak z barwieniem tej skóry. Znajomi mają w domu czerwoną skórzaną kanapę i nic się nie dzieje więc to wszystko kwestia jakości skóry. O jeansach nie pomyślałem Faktycznie może to być problem.

Czyli chyba lepiej iść w stronę czarnej skóry lub kombinacji skóra-materiał.

adadzio
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał milleniusz Zobacz post
    Też się zastanawiałem nad dachem, ale zrezygnowałem. Podoba mi się rozwiązanie takie jak w Peugeocie, czy w Cytrynach, gdzie dach co prawda nie jest otwierany, ale cały przeszklony, tutaj przez mechanizm otwierania powierzchnia przeszklona jest mniejsza - takie dwa okienka z roletami. No jakoś mnie to nie przekonało, zdaje się też, że jest ciut mniej miejsca w środku na głowy, choć mi akurat to by nie przeszkadzało.
    Natomiast ja miałem w Qashqai-u opisywany dach przeszklony z elektryczną roletą. I napiszę tak: brakowało mi możliwości otwarcia dachu. W Julce jak chcę mieć wiecej światła wewnątrz to poprostu odsuwam roletę(y) tak jak to robiłem w Q. Jeżeli chcę mieć troche swieżego powietrza - otwieram dach i jest bardzo miło! Dlatego ja polecam ten szklany dach. Jest on lepszy i rówież o wiele lepiej wygląda niż "zwykły" szyber dach (tak jak np. w Oultanderze). A jeżeli chodzi o miejsce na glowę to w Qashqai-u przez tą elektryczną roletę nie było za dużo miejsca na głowę z tyłu.

-------
    Po otwarciu jest szum, zwiększający się wraz z prędkością jest też "komarołapka"

pozdro

---------- Post added at 18:23 ---------- Previous post was at 18:22 ----------

wg mnie - skóra + mikrofibra jest OK! latem nie bedzie sie "zadek" przyklejał do fotela

dwilk
    Gość

Domyślnie

A po otwarciu?
    Po otwarciu szumi dos znacznie...

Czyli potwierdza się że coś jest nie tak z barwieniem tej skóry. Znajomi mają w domu czerwoną skórzaną kanapę i nic się nie dzieje więc to wszystko kwestia jakości skóry. O jeansach nie pomyślałem Faktycznie może to być problem.
    Ja mysle, ze jednak fotel w aucie troszke wiecej musi zniesc niz kanapa. Raczej nie siedzisz na kanapie 400h w jednym miejscu caly czas lekko poruszajac sie

Bacek
    Gość

Domyślnie

Ja mysle, ze jednak fotel w aucie troszke wiecej musi zniesc niz kanapa. Raczej nie siedzisz na kanapie 400h w jednym miejscu caly czas lekko poruszajac sie
    No nie wiem, nie wiem 400h to w ciągu roku tylko godzinka dziennie przed telewizorem.

A wracając do tematu, podpytam jeszcze o dach. Nie widziałem go na żywo, rozumiem że otwiera się ten przedni panel, na zasadzie odsuwa do tyłu? Duży otwór powstaje w dachu po otwarciu? Bo domyślam się że jest węższy niż dach i zaczyna się kilkanaście centymetrów od przedniej szyby...

deryl
    Gość

Domyślnie

No nie wiem, nie wiem 400h to w ciągu roku tylko godzinka dziennie przed telewizorem.

A wracając do tematu, podpytam jeszcze o dach. Nie widziałem go na żywo, rozumiem że otwiera się ten przedni panel, na zasadzie odsuwa do tyłu? Duży otwór powstaje w dachu po otwarciu? Bo domyślam się że jest węższy niż dach i zaczyna się kilkanaście centymetrów od przedniej szyby...
    Kazda skora w samochodzie inna niz czarna bedzie sie farbowac od dzinsow i nie jest to zwiazane z jakoscia skora a jakoscia dzinsow

Co do dachu szklanego to ja sobie nie wyobrazam zebym mogl go nie miec. Auto z nim wyglada swietnie. Co do wielkosci otworu to spokojnie mozna przez niego wyjsc

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    01-486 Warsaw PL / 95014 Cupertino CA
    Auto
    Dające Radość z Jazdy

Domyślnie

1. Zastanawiam się nad szklanym dachem. Pytanie do użytkowników, czy dach w czasie jazdy po polskich drogach nie wydaje niepokojących dźwięków, stuków, trzasków, pisków itp? I czy przy szybszej jeździe nie szumi?
    Ad.1 Nie nie wydaje niepokojących dzwięków ani pry otwartej ani przy zamkniętej pozycji. Przy otwarciu i jeździe szumi jak każdy inny "szyber" - plusem jest komaro-wiatro-łapka

2. Czy widzieliście na żywo kolor grigio antracite? Byłem u kilku dealerów ale nigdzie nie ma, na ulicy też nie widziałem.
    Ad.2 Jeśli o tym piszesz :

To tak widziałem - wygląda bardzo atrakcyjnie.

3. Żonie podoba się czerwona tapicerka skórzana ale ktoś pisał że są z nią kłopoty, naprawdę jest tak źle?
    3. Podobnie jak przedmówcy odradzam gdyż bardzo szybko się rozciąga i wybłyszcza .... najlepszy tego przykład masz w testowej Julce którą to testowało kilka redakcji w PL .... gdzie można ocenić stopień zużycia fotela kierowcy w stosunku do fotela pasażera. Niestety po kilku tyś km to widać

Ja wybrałem Skórę + tkaninę i jest ok

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

http://www.topgear.com/uk/alfa-romeo...135-tct-veloce

Skrzynia TCT totalnie zmasakrowana przez Top Gear... Dla tych, którzy myśleli o zakupie.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS

Użytkownik Alfa i Omega Avatar milleniusz
    Mieszka w
    Wawa
    Auto
    Giulietta 1.4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał deryl Zobacz post
    Co do dachu szklanego to ja sobie nie wyobrazam zebym mogl go nie miec. Auto z nim wyglada swietnie. Co do wielkosci otworu to spokojnie mozna przez niego wyjsc
    Pewnie to kwestia gustu, o którym się nie dyskutuje. Ale ja tam wolę klasycznie - przez drzwi...