Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Temat: [156] Problemy z ABS szyna can, uszkodzony czujnik predkosci

dddarekj
    Gość

Domyślnie

U mnie tez sie cos dzieje bład abs! ale to chyba moja wina? Zmieniałem na zimówki i cos jakby obcierało w przednim lewym kole, bład pojawiał sie co jakis czas. No i po pewnym czasie całkiem chyba cos sie przetarło bo na komputerku mam non stop bład ABS go to daler! . Gdzie dokładnie sa te czujniiczki ABS? Bedzie je widac po zdjeciu koła?
    Pozdrawiam.

Dario
    Gość

Domyślnie

Jak zdejmiesz przednie kolo prwe to bedzie po lewej stronie za szczeka. Widac ze dochodza do nie go przewody. NIe wymienialem i nie wiem jak sie to robi. Widzialem ze dokrecony jest sruba. Kazde kolo ma swoj czujnik. Pozdrawiam pytaj co bede wiedzial to podpowiem.

dddarekj
    Gość

Domyślnie

yhym! dzieki ! Zdejme z dwie godzinki i napisze co i jak

Dario
    Gość

Domyślnie

Dzis przypadkowo rozwiazalem problem z ABS.Wystarczylo dokrecic dwie srubki. Jesli macie problem z ABS Sprawdzcie glowny bezpiecznik. U mnie znajduje sie na akumulatorze. Dzis dokrecilem bezpiecznik i przeczyscilem miejsca styku.To wszystko i zaczol dzialac.

dddarekj
    Gość

Domyślnie

Dario który bezpiecznik? W tej puszce na akumulatorze? Jeden z tych dwóch duzych? Wizualnie jeden juz mi sie dawno nie podobał! Musze sprawdzic!

Dario
    Gość

Domyślnie

Moj byl 50A na jednej z klem. Moja puszka jest otwarta i jest tam jeden, jutro moge przeslac fotke jesli chcesz na emaila.

dddarekj
    Gość

Domyślnie

ok...zobaczymy jutro. Skocze do serwisu chyba Mam tam bystrego kumpla. Ale dzieki ! jak co to sie odezwe!

Dario
    Gość

Domyślnie

Ten bezpiecznik jet przykręcony dwiema nakretkami.Jest plaski. Nietypowy. Jak bedziesz w serwisie zapytaj sie jesli wyskakuje blad czujnika predkosci to ktory czujnik wymienic.Wiem ze z przodu sa dwa inne odpowiadaja za abs i za predkosc nie moge dojsc jak to jest czy predkosc jest zczytywanan ze wszystkich czy z jednego, abs dziala bez zazutu lecz wyswietla sie kontrolka silnika.Po podlaczeniu pod komputer wyskakuje blad czujnika predkosci. Dzieki z gory.

dddarekj
    Gość

Domyślnie

Dario nie wiem kurde, kumpel mi to porobił ale nie chce powiedziec co było! Przewody ale gdzie to nie wiem. Te bezpieczniki co mówisz to u mnie sa takie dwa.
    Mi przy błedzie abs pozniej juz dmuchawa tez siadla! I dobrze bo mało nie kupiłem pompy abs. a tak to wiedziałem ze cos z przewodami. Było gdzies tu na forum który czujnik odpowiada za predkosc-ten od absu chyba. Wydaje mi sie ze przedni lewy Jak sie cos dowiem to dam znac. Pozdro!