Witam dziś dostałem diagnozę poszło imo.
Witam dziś dostałem diagnozę poszło imo.
A co dokładniej ? - uzyskaj więcej informacji - bo stwierdzenie "poszło imo" jest trochę lakoniczne - jak zdechła antenka to zakup nowej to około 100 zł i 20 min. na wymianę. Z doświadczenia powiem, że Fiat/Alfa/Lancia Code I ciężko zamordować i gros problemów z immo to antenka lub zaśniedziałe złącza - nie daj się naciąć. Przeszukaj archiwum - w jednym z wątków wyjaśniłem dokładnie co może się zepsuć i jak to zdiagnozować przy okazji wskazują firmę, która za rozsądne pieniądze potrafi przywrócić immo do życia.
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997
Padł immobilizer na 100 % antenka jest ok. zresztą dzisiaj na niej jeżdżę. Moim zdaniem nie warto tego naprawiać koszt immobilizer i koszty przekodowania kompa i kluczyków i oczywiście robocizna. Kupiłem komplet czyli komputer, czipy do kluczyków, czytnik do stacyjki i oczywiście immobilizer za 250 zł. Przekładka to około 1 godz. I nie musiałem się użerać z mechanikami
Mam pytanie dotyczące usunięcia immobilizera. Czy po zakupie nowego komputera (sterownika silnika) samochód normalnie odpali tak jakby był usunięty immobilizer.