Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Temat: biopaliwo-wyraź swoją opinie

papa16b
    Gość

Domyślnie

A jeśli chodzi o wtryski w TD to nic się nie stanie przez BIO?? bo u mnie temperatura silnika to jakieś 70 stopni .. muszę termostat wymienić

Krzychu.146
    Gość

Domyślnie

pap16b ja mam taką samo temperature. Narazie nie miałem okazji podłączyć samochodu pod kompa żeby zobaczyć jaką pokazuje temperature czujnik ale ogólnie dzieje sie coś dziwnego i wnioskuje po tym że oszukuje wskaźnik na desce rozdzielczej. W momencie jak przez dłuższą chwile stałem na stacji benzynowej w oczekiwaniu na swoja kolej, wskaźnik pokazywał 60C a słyszałem że włączył sie wentylator także było pewnie ponad 90c.

A jeśli chodzi o jeżdżenie na Biopaliwie to czytałem że powinno być podgrzane co najmniej do 70C, wtedy nie osadzają sie na wtryskach nagary.(Ale dotyczyło to oleju z butelek z biedronki).

papa16b
    Gość

Domyślnie

Tez otym słyszałem ale ja właśnie zamierzam nalać BIO ze stacji Bliska więc tam nie trzeba podgrzewać. A co do temperatury to u mnie jest taka ponieważ mam na bank uszkodzony termostat i cięgno bo ssanie mi się nie włącza.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Polkowice
    Auto
    Alfa Romeo 33 1.4 ie Alfa Romeo 145 1.4 boxer

Domyślnie

Z podgrzewaniem jest tak jak kolga pisał na początku tematu. Że BIO gęstnieje przy niższych temp. zresztą nie tylko Bio ale i zwykły ON. Można zastosować podgrzewacz ON i wtedy proble z glowy. Tutaj przykadowy podgrzewacz ON
    http://allegro.pl/podgrzewacz-paliwa...530967206.html

alfaromeo145
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał papa16b Zobacz post
    Tez otym słyszałem ale ja właśnie zamierzam nalać BIO ze stacji Bliska więc tam nie trzeba podgrzewać. A co do temperatury to u mnie jest taka ponieważ mam na bank uszkodzony termostat i cięgno bo ssanie mi się nie włącza.

to nie termostat tylko wykręć to cięgno razem z bimetalem i wymień go na nowa ,,,termostat kupujesz osobno,,,

papa16b
    Gość

Domyślnie

Ktoś wie gdzie mogę dostać te cięgno ??

alfaromeo145
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał papa16b Zobacz post
    Ktoś wie gdzie mogę dostać te cięgno ??
    polecam salon 135zł

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

A nowy termostat kosztuje 70zł
    Więc nie ma co sie bawić .

Kolejna sprawa , w 1,9 TD macie kompa ? bo ktoś tu pisał o podpięciu ? Hmmmm jakim cudem jak to sama mechanika ( zero elektroniki w tym silniku ? )
    Kolejna sprawa , zdradźcie mi tajemnice jak Wy cięgna jakieś wymieniacie w 1,9TD termostacie ? jak to termostat do obudowy jest zagniatany ? Wiec ? może jakieś zdjęcia? itd ?
    Kolejna , sprawa - TD wytrzyma wszystko , tylko trzeba umieć nim jeździć a to nie wielu potrafi .
    ja jeździłem na oleju z biedronki przez 3 miesiące w stosunku 3/4 tego oleju +1/4 zwykłego i teraz w zimę rozbierałem silnik - nic się nie działo w skuli tego . ( Rozbierałem gdyż , nudziło mi się w domu a przy okazji chciałem go pomalować ).

papa16b
    Gość

Domyślnie

Dziaru zamiast się przechwalać byś pomógł . Gdzie kupić te cięgno czy to jest osobno czy razem z termostatem i jak to zamontować

Użytkownik Romeo Avatar Dziaru
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V

Domyślnie

hmmm , dzisiaj bede na sklepie fiata i się spytam wiela coś takiego kosztuje i CI dam znać .