A jeśli chodzi o wtryski w TD to nic się nie stanie przez BIO?? bo u mnie temperatura silnika to jakieś 70 stopni ..muszę termostat wymienić
A jeśli chodzi o wtryski w TD to nic się nie stanie przez BIO?? bo u mnie temperatura silnika to jakieś 70 stopni ..muszę termostat wymienić
pap16b ja mam taką samo temperature. Narazie nie miałem okazji podłączyć samochodu pod kompa żeby zobaczyć jaką pokazuje temperature czujnik ale ogólnie dzieje sie coś dziwnego i wnioskuje po tym że oszukuje wskaźnik na desce rozdzielczej. W momencie jak przez dłuższą chwile stałem na stacji benzynowej w oczekiwaniu na swoja kolej, wskaźnik pokazywał 60C a słyszałem że włączył sie wentylator także było pewnie ponad 90c.
A jeśli chodzi o jeżdżenie na Biopaliwie to czytałem że powinno być podgrzane co najmniej do 70C, wtedy nie osadzają sie na wtryskach nagary.(Ale dotyczyło to oleju z butelek z biedronki).
Tez otym słyszałem ale ja właśnie zamierzam nalać BIO ze stacji Bliska więc tam nie trzeba podgrzewać. A co do temperatury to u mnie jest taka ponieważ mam na bank uszkodzony termostat i cięgno bo ssanie mi się nie włącza.
Z podgrzewaniem jest tak jak kolga pisał na początku tematu. Że BIO gęstnieje przy niższych temp. zresztą nie tylko Bio ale i zwykły ON. Można zastosować podgrzewacz ON i wtedy proble z glowy. Tutaj przykadowy podgrzewacz ON
http://allegro.pl/podgrzewacz-paliwa...530967206.html
Ktoś wie gdzie mogę dostać te cięgno ??
A nowy termostat kosztuje 70zł
Więc nie ma co sie bawić .
Kolejna sprawa , w 1,9 TD macie kompa ? bo ktoś tu pisał o podpięciu ? Hmmmm jakim cudem jak to sama mechanika ( zero elektroniki w tym silniku ? )
Kolejna sprawa , zdradźcie mi tajemnice jak Wy cięgna jakieś wymieniacie w 1,9TD termostacie ? jak to termostat do obudowy jest zagniatany ? Wiec ? może jakieś zdjęcia? itd ?
Kolejna , sprawa - TD wytrzyma wszystko , tylko trzeba umieć nim jeździća to nie wielu potrafi .
ja jeździłem na oleju z biedronki przez 3 miesiące w stosunku 3/4 tego oleju +1/4 zwykłego i teraz w zimę rozbierałem silnik - nic się nie działo w skuli tego . ( Rozbierałem gdyż , nudziło mi się w domua przy okazji chciałem go pomalować ).
Dziaru zamiast się przechwalać byś pomógł. Gdzie kupić te cięgno czy to jest osobno czy razem z termostatem i jak to zamontować
hmmm , dzisiaj bede na sklepie fiata i się spytam wiela coś takiego kosztuje i CI dam znać .