Mam pytanko: jakiego nie polecacie rozmiaru kół do alfinki z własnego, negatywnego doświadczenia.
Mam pytanko: jakiego nie polecacie rozmiaru kół do alfinki z własnego, negatywnego doświadczenia.
17" i większe źle wpływa na zawieszenie a do tego trzeba założyć tak niski profil opon że czuć każdą nierówność drogi
tak od 17 w górę...
Jazda na tych kołach bezcenna szczególnie gdy poleci 2 miesięczny wachacz TRW lub w podobnej cenie![]()
17' 225/45 nie polecam. Zawieszenie siada szybko i nie mieści się w nadkolach, czasem obciera i nie jest komfortowe na naszych drogach.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Witam
Podepnę sie pod temat, żeby ......no wiadomo
Mam okazje kupić bardzo bardzo tanio oponki letnie 195/65/15 czy moge takie założyć??Trzeba robić zbieżność???
Oponki jak najbardziej pasują rozmiarowo do 156 a kontrola zbieżności nie zaszkodzi przy wymianie kółek na letnie choć nie jest to wymagane.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Sam mam takie. Plusem jest to że na naszych polskich drogach jeździ się w miarę lepiej i zawias masz mniej podatny na nasze off roadowe drogi
W Calibrze mialem 16'' 205/50 i na każdym przeglądzie coś w zawieszeniu wychodziło.
Napewno ładniej wygląda na większych felgach ale wówczas jak korzystasz z auta tak jak ja czyli na codzień po mieście to przyjemność z jazdy zamienia sie w katorgę.
Moim zdanie 17" można jeszcze założyć aczkolwiek raczej wybieram lepsze drogi w swojej wsi. Natomiast większe już bym nie ryzykował. Jedyna co mi się wydaje to, że lepiej założyć węższe oponki co by tak nie prowadzało po koleinach - ja niestety mam 225.
Ostatnio edytowane przez mario595 ; 12-04-2011 o 12:34
He he - nie polecam 215/35/19. U siebie mam 215/40/18 i chyba też nic z tego.215/45/17 tez może nie spełniać Twoich oczekiwań. 225/45/17 powinno już w miare wybierać dziury (nieduże)
![]()