Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Brak mocy JTD

MichałGdy
    Gość

Domyślnie Brak mocy JTD

Witam !
    Nie znalazłem nic sensownego na ten temat, więc zakładam nowy
    Jesdziłem z kontrolką check engine a, że bardzo mnie irytowała i znałem przyczynę jej pojawienia się to wymieniłem EGR na nowego Pierburga czyli jak pewnie większość , która wymieniała go o tym wie Po wymianie check zniknął z deski. Byłem szczęśliwy, że żadna niepotrzebna kontrolka się już nie świeci. Jeżdżę dość ostro i zawsze szukam przeciwnika pod światłami do klapsowania Tym razem było podobnie. Dodge Ram został wchłonięty ale moje auto zaczęło rzucać ostro czarnym dymem i straciło moc. Zapalił się check. Po dojechaniu do znajomych do warsztatu podłączyłem się pod kompa i okazało się, że moje auto przeładowało. Wykasowałem błąd jednak auto nie chce się wkręcać, nie jedzie a na dodatek po przekroczeniu chyba 3 tys. jest za mną taki komin batorego, że wstyd tak jeździć Dodam, że jak wykręciłem stary egr to stał w miejscu. Nie pracował ani trochę. W części mechanicznej zaworu było mega dużo sadzy ale to wyczyściłem prawie, że do nowego. Cześci elektrycznej nie dało się uratować. Stała w miejscu i się nie wysuwała. Co się mogło stać ? Dodam, że kilka razy wcześniej palił się błąd czujnika ciśnienia doładowania. Dzięki z góry za wszystkie sugestie.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Cytat Napisał MichałGdy Zobacz post
    Nie znalazłem nic sensownego na ten temat, więc zakładam nowy
    Yooł!

Jesdziłem z kontrolką check engine a, że bardzo mnie irytowała i znałem przyczynę jej pojawienia się to wymieniłem EGR na nowego Pierburga czyli jak pewnie większość , która wymieniała go o tym wie Po wymianie check zniknął z deski. Byłem szczęśliwy, że żadna niepotrzebna kontrolka się już nie świeci. Jeżdżę dość ostro i zawsze szukam przeciwnika pod światłami do klapsowania
    spasioną limuzyną z multumzaworowym gruźlikiem?
    mogłeś nabyć V6, tam wystarczy otworzyć okno, posłuchać motoru i można cieszyć się życiem

ale używaj sobie diesla niezgodnie z przeznaczeniem, twoja sprawa

Dzięki z góry za wszystkie sugestie.
    zmień auto
    albo Alfa V6 albo jakiś germański oprawca w dieslu

MichałGdy
    Gość

Domyślnie

Ma ktoś może coś sensownego do powiedzenia ? Kolega u góry chyba średnio.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    Alfa 166 2.5V6 była; Alfa Gtv 2.0 TS 2001

Domyślnie

Witam,
    radzę poszukać kogoś z interfejsem i programem diagnostycznym i dokładnie sprawdzić w czasie jazdy co jest przyczyną błędów.
    Taka diagnostyka pozwoli na określenie przyczyn i oszczędza czas oraz pieniądze.
    Pozdrawiam

MichałGdy
    Gość

Domyślnie

Zdemontowałem dziś jeszcze raz EGR, klapkę gaszącą i tam wszystko jest zalepione czarnym mazutem...wszędzie jest go pełno. Wydaje mi się, że będzie trzeba zdemontować kolektor ssący i to wszystko wyczyścić pewnie w głowicy też jest nieźle :|

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Zdemontowałem dziś jeszcze raz EGR, klapkę gaszącą i tam wszystko jest zalepione czarnym mazutem...wszędzie jest go pełno. Wydaje mi się, że będzie trzeba zdemontować kolektor ssący i to wszystko wyczyścić pewnie w głowicy też jest nieźle :|
    Mazutem? To co ty lejesz do baku?
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Alfa i Omega Avatar HyenaHF
    Mieszka w
    Oborniki Śl.
    Auto
    Lancia Dedra

Domyślnie

Ma ktoś może coś sensownego do powiedzenia ? Kolega u góry chyba średnio.
    to było bardzo sensowne, w porównaniu do twojego bezsensownego wykorzystywania jednostki wysokoprężnej do "klapsowania przeciwników pod światłami"

przeładowuje? masz zapieczone kierownice zmiennej geometrii turbiny, nie potrzeba do tego zakładać nowego tematu, w dodatku okraszając go zwierzeniami o swoich "killach" pod światłami

EDIT:
    Cytat Napisał MichałGdy na PW
    Wiesz...generalnie c**j mnie interesuje twoje zdanie. Zostaw dla siebie swoje kretyńskie uwagi, bo raczej nikogo one nie interesują. Nie mam zamiaru z tobą dyskutować. Chcesz napisać coś co mi pomoże ? zapraszam. Nie masz nic do powiedzenia ? Chyba nie muszę kończyć. żegnam.
    kwik, kwik, MisiuGdysiu
    będzie ci głupio, jak to jednak jest problem ze zmienną geometrią
    Ostatnio edytowane przez HyenaHF ; 12-04-2011 o 20:05