Mam pytanko czy po wymianie górnych wahaczy trzeba ustawiać zbieżność przednich kuł
Mam pytanko czy po wymianie górnych wahaczy trzeba ustawiać zbieżność przednich kuł
nie trzeba ustawiać zbieżności kół![]()
Według procedur w e-learn po wymianach w zawieszeniu zawsze trzeba skontrolować ustawienie kół
jak wymienia z oryginału na oryginał to nie trzeba, części OEM zwykle trzymają wymiary więc powinno być ok. Jeśli chińszyzna to oczywiście koniecznie trzeba zrobić zbieżność, choć kąty pewnie i tak nie będą dobre![]()
Jeśli dawno zbieżności nie robiłeś, to wybierz się do konkretnego warsztatu (sprawdzonego w geometrii) i zrób.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ja nie dawno wymienialem gorne wahacze w swojej alfie-z przodu..i mechanik powiedzial mi ze nie trzeba robic zbierznosci no i nie zrobilem,jezdze juz jakisc czas i nic sie nie dzieje,auto nie sciaga,opon nie scina etc...wszystko jest w jak najlepszym porzadku.
Tak jak kolega bocian mówi, po rozpinaniu zawieszenia należy spradzić niekoniecznie korygować.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
wahacze były firmy TRW
Ja ostatnio robiłem komplet zawieszenia przód i wpadła do tego geometria... po 2 tyg kontrola czy wszystko jest si.
Też mam TRW.
Również zgadzam się z kolegami. Zbierzność powinna być co najmniej sprawdzona i skorygowana...