Chyba, że jakiś syf został na kole zębatym wału korbowego i jak kolega przycisną to dalej wiecie...
Sprawdź z mechanikiem obudowę układu rozrządu. Mogło być tak,że za mocno dokręcił, tuleja rozepchnęła plastyk i coś się pokruszyło na wał...
Chyba, że jakiś syf został na kole zębatym wału korbowego i jak kolega przycisną to dalej wiecie...
Sprawdź z mechanikiem obudowę układu rozrządu. Mogło być tak,że za mocno dokręcił, tuleja rozepchnęła plastyk i coś się pokruszyło na wał...
właśnie cały czas się zastanawiamy co się stało, auto chodziło i nagle zgasło, mechanika nie będę zmieniał bo to jedyny mechanik z mojej miejscowości który ma pojecie o silnikach TS i też ma sprzęt, pasek na pewno był dobrze napięty, no nic, będziemy działać z wymianą zaworów, już części mam, głowica jutro będzie odebrana z planowania, i składamy. Dobrze że mam hurtowe ceny części to aż tak dużo nie zapłacę za części
[/COLOR]Twój wybór, ja ponad 300km jeździłem do mechanika który naprawdę się na alfach znał a nie myślał że tak jest, później, z czasem sam się zabrałem za servis, gdyż wszyscy ręce rozkładali, po czasie (wcale nie krótkim, radę daję)
Mechanik i jego sprzęt (blokady, czujnik) nie są najważniejsze, zresztą jak sam pisałeś dopiero co blokady zakupił, czyli jakie doświadczenie miał z ts? Żadne. Widzę że ślepo ufasz, ale nie mój samochód nie moja kasa. Tak czy siak, powodzenia życzę.
chociaż tyle dobrego w tym wszystkim że masz ceny hurtowe. good luck
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny