Szukałem kitu do stóp Thule do Gulietty, ale jeszcze w katalogach nie mają.
Szukałem kitu do stóp Thule do Gulietty, ale jeszcze w katalogach nie mają.
nie wydaje Wam się, że Giuletta stała się zbyt podobna do aut ze swojego segmentu ? chociażby do Astry ? Widać po prostu, że księgowi mają teraz ogromny wpływ na ostateczny projekt samochodu. Popatrzcie na 147-ke i konkurencję z roku, gdy była premiera. Wyróżnia się, jest totalnie oryginalna i ponadczasowa. Giuletta za kilka lat będzie jednym z wielu ... Dla firmy to dobrze, bo sprzedaż była kiepska. Dla fanów marki chyba nie najlepiej ...
@aza1983: Nie zgodzę się, moim zdaniem Giulietta wychodzi poza powszechny kanon mody swojego segmentu. Porównaj samochody Giulietta - Astra - Nowy Focus... którą parę byś połączył? Julka nie jest może jakimś egzotykiem w swojej klasie, ale myślę, że poziomem stylu znacznie przewyższa swoich konkurentów;
W środku Giulietta nadal MIAŻDŻY konkurencję (może nie tyle użytymi materiałami, co designem całości...).
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Być może faktycznie isnieje podobieństwo do nowej astry .... Tak się składa ze mam oba auta w domu (fakt astre mam sport turer) i tak jak napisano wnętrze pod względem design'u jest daleko z przodu przed konkurencja, a astrze choć podobnej brakuje takiej finezji i polotu jaki ma julka choćby w postaci rewelacyjnie poprowadzonego tylniego oświetlenia, schowanych klamek, czy jednak bardziej wyrazistych i efektownych przetloczen karoserii. Ze o subtelnych detalach jak wygląd klamek czy wzory felg nie wspomnę![]()
Niestety kopiowanie dobrych pomysłów jest na poziomie dziennym. Kupiłem onegdaj Toyotę Corollę model 1992 zaraz po premierze. Była absolutnie zjawiskowa jak na te czasy. Bodajże 2, 3 lata później Renault wypuścił Megane. Na stacjach benzynowych zaczęli mnie pytać co to za model.... Renault!!!
Weźmy pod uwagę, że AR celowała w szerszą gamę klientów, żeby zrobić sobie zastrzyk gotówki do dalszych projektów. Spójrzmy na koncepty nowej Giulii, ewidentnie skłania się do tego, aby konkurować z Passatem etc. Egzotyki typu 4C są realizowane za pieniądze z takich właśnie źródeł. Co nie oznacza, że np. Julka nie ma w sobie seksu i piękna, bo wręcz przeciwnie![]()
Wiecie czego mi w opcji w julce braluje. Obszycia deski skora tak jak w lancii... Podoba mi sie i chetnie bym doplacil.
Chętnie bym się pozbył klapeczki schowka na desce rozdzielczej, albo spowodował, aby się tak nie świeciła (mogła by być np. matowa). Nie wiem jak Was, ale mnie strasznie wkurza odbijające się słońce od niej w szybie przedniej (pewnie to te pierwsze promienie wiosennego nieba.Być może później mi to przejdzie).