nikt niedoradzi co robic?
nikt niedoradzi co robic?
Nie ma żadnego związku, wszystko przed przepływką możesz wywalić i żadnych błędów nie będzie (tylko jak wywalisz to za chwilę przepływomierz do wymiany bo syfu nałapie)
Sztangi czy też jej regulacji nie ruszaj (to to samo co twoja "lapka"?),(jaki ma zakres pracy? 10mm powinno być ), sprawdź czy turbo nie rzuca olejem, ściągnij wąż od turbo do IC i zobacz jak sprawa wygląda.
Wygląda że turbo mówi papa, ale to tylko moje domniemanie.
niebylo oleju w wezu bo niedawno wymienialem. sztanga przy gazowaniu rusza sie bym powiedzial wystarczajaca ale ja sie na tym nieznam - ruszac sie rusza! nic sie z bella niedzieje oprocz tej kontrolki. na 1 i 2 biegu wciskam do konca tzn do 5tys obrotow i sie niezapali a na pozostalych 3,4,5 przekroczy 3 tys obrotow i zaczyna swiecic i tracic moc dopoki nogi z gazu niezdejme, puszczam gaz wciskam i juz moc wraca i ciagnie do konca.....
jeżeli wykluczysz VGT , wężyki podciśnieniowe ,MAP , to pozostaje czyszczenie turbiny , a na 1 i 2 biegu nie występuje , bo aby błąd został zapisany (kontrolka MIL na szafie ) to usterka (w tym wypadku przeładowanie) musi trwać określoną chwilę , a wyższe biegi dopiero zapewniają odpowiedni czas na występowanie błędu , pewnie się lekko przycina geometria
taka jest logika układu , w starszych właśnie wystarczyło puścić nogę z gazu aby problem znikł (ale został zapisany) , w nowszych sterownikach moc jest odcinana aż do zgaszenia i ponownego uruchomienia silnika
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Właśnie się dowiedziałem, że u mnie (a mam taki sam problem) sytuacja może zostać uzdrowiona przez wymianę czujnika ciśnienia paliwa. Czekam aż mi przyjdzie, zainstaluje i dam znać czy pomogło.
kolego muzzy3 ja swoj czujnik wyciagalem i czyscilem nic niepomoglo co nieznaczy ze jest dobry ale bledu niepokazal daj znac
Dugit - a juz cos wymieniales czysciles itp...
Turbinę czyściłem, nie była zasyfiona. W obecnej chwili muszę porobić inne pierdołki i budżet nie pozwala
Pozdro
Dugi