Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Temat: Alfa ściąga na prawo

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    146 Boxer 1.6 95 r.

Domyślnie

Ja ostatnio wymieniłem końcówki drążka i przegub zewnętrzny i zaczeło później dziwnie jeździć i pukało coś. Myślę sobie coś mechanik zpierniczył. Coraz bardziej się nasilało to pukanie. dzisiaj podjeżdżam do niego i mówię Mu a on na to że miał dzwonić do mnie bo te alufelgi trzeba mocno przykręcić. Więc sprawdź czy koła dobrze przykręcone ewentualnie zmień lewe na prawe i dokręć pożądnie albo z przodu na tył przełóż. I będzie wiadomo czy to wina kół.

czart79
    Gość

Domyślnie

no ale gdyby były źle założone opony to wyczułby od razu po wymianie, a nie dwa dni później... moim zdaniem zbieżność ale może też być hamulec. jeśli tłoczek nie odbija też będzie ściągało i powinno porządnie felgę rozgrzewać...

adamos
    Gość

Domyślnie

Nawet optycznie dobrze wyglądajaca opona może sciągać, powstają jakies uszkodzenia wewnątrz. Obstawiam opone, wahacz byłoby słychac, cięzarek nie dawałby takich efektów a i przy szybszej jezdzie czułbys wibracje na kierownicy, zbieżnośc nie psuje sie w momencie, ciśnienie sprawdzałeś. 99% opona kuku.Miałem podobnie. Jesli tragedi nie ma śmigaj dalej choc to wkurzające no i bezpieczeństo cierpi. Pozdro!

Użytkownik Romeo Avatar Wicked
    Mieszka w
    Dublin
    Auto
    145 1.4 TS

Domyślnie

Okazało się, że opony są krzywe. Czy oprócz tego wkurzającego trzymania krzywo kierownicy, są jakieś skutki uboczne takiej jazdy? Może się to w jakiś sposób odbić negatywnie na zawieszeniu itp.?

Użytkownik Romeo Avatar GrzesiuŻar
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    156 SW 2.5 V6 2002/03 192KM

Domyślnie

Opony są 'krzywe'? Miałem kiedyś Dębicę u ojca, której poszedł oplot, ale krzywej opony jeszcze nie widziałem...
    A jazda może wpłynąć przede wszystkim na braku dostatecznej przyczepności przy większych prędkościach, pewnie na łożyskach kolumn przednich i całej reszcie, bo jak masz uwalone wszystkie opony, to zawieszenie nieźle dostaje w du**...
    AR 146ti 2.0 16v '96
    AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
    AR 155 2.0 16v '95
    AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
    AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG

adamos
    Gość

Domyślnie

Nie sadzę żeby to odbiło sie na samochodzie, na zawieszeniu itp. Napewno nie są wszystkie opony uszkodzone tylko jedna, i to ona powoduje. Sprubuj zamienic je lewo prawo, badz jesli masz cztery wrzuc na tył. Lepiej chyba zeby Cie sciagało na prawo niż na lewo Jedyny problem to bezpieczenstwo jazdy. Pozdro!