Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Alfa Romeo 156 2,5 V6

Tomek1987
    Gość

Domyślnie Alfa Romeo 156 2,5 V6

Witam.Chciałbym was poprosić o radę i opinie na temat tego autka
    http://moto.allegro.pl/super-okazja-...571145013.html
    jeśli możecie coś na temat tego samochodu powiedzieć byłbym wdzięczny.Samochód ten chciałem obejrzeć osobiście w przyszły weekend.
    Chciałbym się dowiedzieć jak silnik V6 znosi taki przebieg.Ten samochód ma dość spory przebieg ale wydaje mi się że autentyczny po wyglądzie siedzeń z przodu.
    Co powiecie o spalaniu bo czytając opinie to kopara mi opada jak słyszę o 18L lub więcej
    troszkę takie spalanie mi nie odpowiada ponieważ jeździłem Bmw e34 2,5L R6 i Audi B4 2,6 V6 i nie było mowy aby przekroczyć 15 L. 11-13 to była norma.Jeżdżę normalnie nie ma mowy o jakimś ruszaniu z piskiem czy kręceniu na światłach lubię takie pojemności tylko ze względu na zapas mocy podczas wyprzedzanie.I jeśli alfa przy takiej jeżdzie wypiję ponad 15 to bardzo niedobrze.
    Co do awaryjności alfy to nawet nie pytam bo jak ktoś szanuje tak ma.
    A jeśli taka alfa faktycznie łyka takie 17L to jest jeszcze opcja LPG co myślicie o jakiejś dobrej sekwencji.

M&M
    Gość

Domyślnie

Przebieg nieduży dla tego silnika pod warunkiem że tyle ma.
    Przebieg zapisany jest jeszcze w sterowniku paliwa wiec podłączysz kompa i wyjdzie ci co i jak do tego błędy.
    V6 faktycznie pali 14-17 w mieście o 12 to zapomnij, ale w trasie poniżej 10 zejdzie.
    Jest to najmniej awaryjny silnik o ile nie był przegrzany.
    Znajomy ostatnio kupił 156 z przebiegiem 450kkm na liczniku obowiązkowo 150kkm ale śmiga do tej pory bez większych awarii.
    Co do gazu nie jestem zwolennikiem ale gdy jest dobrze ustawiona instalacja oraz dobrana pod samochód to śmiga

Użytkownik Fachowiec Avatar QBA
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    ALFA 166 SWAP 3.0+Q2 / ALFA 166 2.4 20v FL 180 HP/Jumper 2.8 JTD /Fiat Regata/Alfa 147 JTD 8v

Domyślnie

Moja 2.5 w mieście mieści się w 15 litrach (oczywiście jeśli natężenie ruchu jest normalne), 17 to przy większych korkach.
    Styl jazdy napewno nie emerycki, bo po co by mi było V6
    Jak kiedyś zrobiłem eksperymentalną rundke wolnym tępem po mieście to wychodziło 12.5-14.5 ale to tylko raz na początku jak kupiłem auto i sprawdzałem spalanie
    W trasie kiedyś wolnym tępem uzyskałem 8.8 ale to do 100km/h jeśli do 180km/h to około 11.5
    http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
    USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA

Użytkownik Maniak resoraków Avatar daro1906
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive

Domyślnie

Tato mój ma taki sam silnik. Bajer maszynka. Spalanie jak twierdzi - mieści się w 10 l, przy normalnej jeździe.

Użytkownik Rowerzysta Avatar ANN
    Mieszka w
    świętokrzyskie
    Auto
    GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

Cytat Napisał QBA Zobacz post
    Moja 2.5 w mieście mieści się w 15 litrach (oczywiście jeśli natężenie ruchu jest normalne), 17 to przy większych korkach.
    Styl jazdy napewno nie emerycki, bo po co by mi było V6
    Jak kiedyś zrobiłem eksperymentalną rundke wolnym tępem po mieście to wychodziło 12.5-14.5 ale to tylko raz na początku jak kupiłem auto i sprawdzałem spalanie
    W trasie kiedyś wolnym tępem uzyskałem 8.8 ale to do 100km/h jeśli do 180km/h to około 11.5
    Potwierdzam to co pisze Kuba. Również po kupnie V6 zrobiłam test spalania: w mieście wyszło 14l, trasa 8.4, przy bardzo normalnej jeździe!
    A z racji tego, że nie kupuje się Vki do tego, więcej testów nie robiłam. :d
    Autem z tym motorem, uwierz mi na słowo, nie będziesz jeździł stylem eco driving, gdy usłyszysz jak on pięknie gada na obrotach, coś pięknego
    Więc mocno zastanów się nad kupnem.

ps> widziałam to auto na żywo, wygląda beznadziejnie (ale o gustach się nie dyskutuje), lapmy przód/tył porażka, a wzór felg jak do budy 156 kompletnie nietrafiony, wygląda na nich po prostu szpetnie.

pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez ANN ; 29-04-2011 o 13:21

http://ann156.fotosik.pl/

GT 3.2 V6 Q2 '05 (09.2014)
    MiTo 1.4 T-Jet 155 KM '09 (10.2016)
    Spider 2.0 TS '99 (10.2022)

Tomek1987
    Gość

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi.
    Najrozsadniej bedzie chyba dozbierac ze 4 lub 5 tysi i kupic JTD.
    Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie ropniakow.Gdzies czytalem ze po roczniku 2000 czy 2001 silniki jtd mialy jakis pompowtryski i cos tam z nimi nie halo.
    Co myslicie o chipie do jtd.I czy znacie jakis zaklad lub kogos kto to zrobi w swietokrzyskim.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia