-
156 mam 2lata i niewiele przy niej robiłem - rozrząd oleje filtry a zrobiłem 60000 km - rozrząd tańszy jak do tdi i to sporo
-
co do odpalania zimą to nie ma problemów a dodam że zima była hohoho a jedną świecę miałem do wymiany... Moim zdaniem silnik JTD w moim przypadku 115KM jest ok. Przy zakupie sprawdź dokładnie zawieszenie i sprzęgło
-
moja w zime (przy tych -30) troszeczke marudzila ale zmiana aku na nowy pomogla dodam ze jedna swieca byla padnieta... a co do spalania to caly czas na otwartym termostacie w lato 5,4 a w zime o literek wiecej...
a i musisz uwazac gdzie bedziesz tankowal zima bo moze sie tobie zrobic kasza w baku, zeby temu zapobiec najlepiej zaopatrzyc sie w jakis uszlachetniacz...
-
poszukuję 156 1.9JTD polift 2004 albo ewentualnie 147 ale 156 bardziej mi się podoba, chcę wydać okolo 18 000 czy w tych pieniądzach jest szansa znaleść coś ciekawego czy jednak to wydatek powyżej 20 000
dodatkowo nie wiem czy warto brać mocniejsze wersje jtd od tych 115KM i jaka jest różnica w spalaniu między 115 a 130 czy 140KM może lepiej np tak jak pisaliście wcześniej lepiej 115 KM + chip + turbo timer...
marzy mi się czarny lakier i czerwone skóry ale lubie mieć dobre trzymanie boczne, nie wiem jak w alfie ale w hondach którymi jeździłem skóra powoduje że człowiek lata po całym samochodzie (słabe wyprofilowanie foteli)
dlatego to nie jest jakiś straszny priorytet
-
Jestem szczęśliwym posiadaczem AR 156 Sportwagon po FL z silnikiem 1.9 JTD 16v 140 KM. Moim zdaniem idealny silnik do tego auta z trzech powodów: małe spalanie, dobre osiągi, elastyczność. Auto używam głównie do dojazdów do pracy i uczelnię ok. 40-50 km dziennie oraz raz w miesiącu na trasie (odcinek 720 km). Spalanie w mieście 8.2l/100 km. Spalanie średnie 6,5 l/100km. Spalanie trasa (przy 90-100) 4,8l/100 km, (120-140) 6,8l/100km.
Miałem okazję jeździć także wersją 115 KM w Sportwagonie ale odczucia troszkę gorsze. Dlatego zamiast bawić się w chipy ect. lepiej dołożyć parę groszy na 16v, a jeżeli dalej będzie brakowało mocy bezpiecznie do 170 KM można podkręcić
-
Za tą cenę po lifcie wnętrza?
http://otomoto.pl/show/?id=C19663938
Sprowadzona z holandii, tablice w szufladzie.
Co myślicie? Do Kluczborka mam 100 km, wiec możnaby się przejechać ją obejrzeć. Zdjęcia kiepskie, wiec wiele nie widać, po za tym, że brakuje jej napisów 156 1.9 jtd z tyłu. Na co przede wszystkim zwrócić uwagę?
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia