no właśnie podobno nie przeszkadza,nie chce popełnić błędu,ale co wypruć wszystko ze środka,jakaś rurę się tam wbija czy coś bo i tak gdzieś czytałem,a ja mam taki orginalnie
no właśnie podobno nie przeszkadza,nie chce popełnić błędu,ale co wypruć wszystko ze środka,jakaś rurę się tam wbija czy coś bo i tak gdzieś czytałem,a ja mam taki orginalnie
ja mam razem z tłumikiem(nie wiem czemu), więc mam troszkę gorzej. Ja będę próbował rozciąć z góry,otworzyć, a później zaspawać tigiem(ze względu na przeglądy). Ale jak nie masz dostępu do tiga to myślę, że tłumikarz dużo za to nie weźmie,a może nawet nic bo te bebechy są trochę warte(platyna)
Moja eks:
Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999
A ja kupilem do siebie cos takiego:
http://allegro.pl/strumienica-katali...469267214.html
podeszlo bez problemu i spisuje sie swietnie![]()
gadałem z tym tłumicielem dziś rano powiedział ze do ts w benzynie muszę zapomnieć o strumienicy,tylko kat prawdziwy,ponieważ z doświadczenia wie ,a widzę ze wie co mówi,ze łep mi urwie ponieważ tył będzie głośny,mówi również ze jts czyli ropa na tych strumienicach sprawuje się świetnie,cicho i nawet można powiedzieć ze umiarkowanym stopniu poprawia osiągi ,jedna do benzyny mówi nie ,ponieważ nie ma zamiaru słuchać ze jest coś nie tak z jego strony,poparł to tym ze miał już klienta z alfa z podobnym silnikiem i po trzech dniach prób i testów mówi stanowczo nie ,co tez widać po jego aukcjach,na jednej są strumienice do jtd,a na drugiej katy do benzyny,już zamówiłem wiec jak założę pogadamy
borsukmax
mówi również ze jts czyli ropa na tych strumienicach sprawuje się świetnie
Kolego jts to benzyna i uwierz na słowo że za ..uja nic oprócz kata się w niej nie sprawdza, tym bardziej że lambdy za katem.
Może z jtd się pomyliłeś.
Ja też myślę, że to jest najlepsza alternatywa.
Te krótkie katalizatory przedłużone rurą, żeby pasowały do TS z 1 sondą, nie mają tłumika i pewnie po zamontowaniu będzie za głośno.
Warto więc chyba wydać trochę wiecej na taki właśnie zestaw.
Jak już zamontujesz to napisz, jak się sprawuje.
oj się pomyliłem jtd,bo mnie korna na wszystko czasu brak,wiem ze przy dwóch sondach się nic nie oszuka,myślę ze na piątek już będzie,w sobotę wymiana ,na-pewno napisze jak i co,cena trochę mała jak na kat ale może nie w każdym przypadku cena odpowiada produktowi,oby było ok,Panowie a powiedzcie czym grozi jazda z takim katem do dupy,albo czy wogóle jeździć. a co do tego gościa z allegro to faktycznie powiedział ze ropa w alfie i strumienica jest ok,ale benzyna odpada po takim zestawie nie daje gwarancji i nie uznaje reklamacji,ponieważ to testował i wie że się nie da oszukać,uznał ze alfy w benzynie to jedno z aut które wymagają stosunkowo mocnych zasad jeśli chodzi o układ wydechowy,wiec na swoich aukcja wyraźnie pokazuje co do benzyny i disla,przed zakupem trzeba również go poinformować jaki mamy dokładnie silnik
---------- Post added at 19:17 ---------- Previous post was at 18:59 ----------
kabanow
a u Ciebie jest głośniej lub odczuwasz jakieś negatywy
---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:17 ----------
http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...FYINfAodYxt_Aw tak to wygląda gość w moim mieście za mój powiedział mi 200zł
Ostatnio edytowane przez borsukmax ; 27-04-2011 o 20:08
założyłem go dziś w tym deszczu,były małe niedociągnięcia,ponieważ rura od strony bagażnika z nowym katem nie za bardzo pasiły ze sobą na oko ,ale jak się ściągnie dobrze śrubami wyglądana na to ze jest dobrze,znowu od strony silnika otwory nie za bardzo się pokrywają ale dałem rade,jak już odpaliłem to alfa się dusiła nie chciała się wkręcać na obroty i była głośna.Po dwóch minutach było ok cicho i jak dawniej,wiec w drogę ,w drodze poczułem straszny smród,wychodzi na to ze się przepalał,ogólne wrażenia są takie ze jak by lepiej się wkręca na obroty i jak by trochę lepiej przyspieszała,ale nie mam na to żadnych dowodów wiec o tym zapominamy,ogólnie polecam pamiętać trzeba również o nowych śrubach i uszczelce która dostałem gratis,jak dla mnie jedyna wada jest roczna gwarancja