Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Temat: [166] pomocy auto nie odpala

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Przecież to jest usterka typowo elektryczna , czy tem mechaniory nie potrafia sprawdzić bezpieczników , przekazników i czy masa jest podłączona No ludzie auto oddane sprawne a odebrane na lawecie nie chce mi się wierzyć :shock: to trzeba było nie płacic do póki auta nie uruchomią . Zainkasowali kasę i tak naprawdę nie wiesz czy cokolwiek zrobili :|?: Dla mnie to szok :shock:

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał xaser
    akumulator juz ladowany nic nie daje nawet jak inny sie wsadzi to nic nie daje iskra jest paliwo dostaje nie reaguje tylko rozrusznik nic ani tykania ani nic a napewno jest dobry kto zna przyczyne prosze o pomoc auto mi potrzebne bardzo jak naszybciej
    Skoro rozrusznik nie kręci to jak sprawdziłeś że jest iskra ?????

Co to za mechniory ??? to ewidentnie wskazuje ze coś odłączyli i nie wiedzą co, Ciężko na odległość to zdiagnozować ale ktoś kto zna to auto nie powinien mieć problemów.
    Jeżeli masz możliwość to podłącz gruby kabel ( taki rozruchowy) pomiędzy nadwoziem a silnikiem. Posprawdzaj czy kable odchodzące od akumulatora nie są poodkręcane.

Cytat Napisał kmito
    Proponuje spróbować na zaciąg odpalić.
    Rewelacja :|?: masz jeszcze jakieś pomysły :?: chcesz aby auto pozostało w warsztacie na remont głowicy po zerwaniu paska ???? Przecież to nie stary MB 123 200d

TomekT
    Gość

Domyślnie Re: pomocy auto nie odpala

Cytat Napisał xaser
    pomozcie mi kilka dni temu moje auto zostalo poskladane znaczy silnik i zostalo wlozone do auta wszystko elegandzko pieknie a tu lipa nie da sie z warsztatu wyjechac auto nie chce odpalic akumulator byl troche odlaczony pomozcie radio prosi o kod ICS musze go z serwisu wziac ok ale czy to jest wina tego ze auto nie chce odpalic kontrolki od zaplonu sie swieca ale nawet nie chce rozrusznik obrocic pomozcie prosze
    A sprawdzałeś alarm ? Czy nie ma jakiegoś patentu z odcięciem zasilania ? Może przez to że auto stało długo bez prądu, alarm zwariował. Inna opcja to być może mechanicy, nie tyle że czegoś nie podlączyli... to podłączyli nie tam gdzie trzeba. Z rzeczy które przychodzą mi do głowy to w 166 jest jeszcze bezwładnościowy wyłącznik zasilania pompy paliwa pod fotelem kierowcy, ale tobie nawet rozrusznikiem nie kręci.

kmito
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Bedboys
    Rewelacja :|?: masz jeszcze jakieś pomysły :?: chcesz aby auto pozostało w warsztacie na remont głowicy po zerwaniu paska ???? Przecież to nie stary MB 123 200d
    Nie proponowałem chochlowania auta przez klika kilometrów na lince.
    Tylko lekkim pchnięciu na półsprzęgle.
    A swoją drogą to diesla to bym się nie odważył na pych odpalać.
    Pozdrawiam

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał kmito
    Nie proponowałem chochlowania auta przez klika kilometrów na lince.
    Tylko lekkim pchnięciu na półsprzęgle.
    A swoją drogą to diesla to bym się nie odważył na pych odpalać.
    Pozdrawiam
    Ja bym się zastanawiał nad każdym silnikiem z paskiem rozrządu - a szczególnie silnikiem wielozaworowym - nie mówiąc o wielogłowicowym jak np V6

xaser
    Gość

Domyślnie

juz auto pali jakis tam elektryk pod komputer podpiol cos tam zrobil i pali nie bylo mnie przy tym wiem tylko ze 500zł musze zaplacic

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał xaser
    juz auto pali jakis tam elektryk pod komputer podpiol cos tam zrobil i pali nie bylo mnie przy tym wiem tylko ze 500zł musze zaplacic
    Ja bym nie zapłacił :twisted: , przecież nie Twoja wina ze mechanik coś sp.......ł niech on placi :mrgreen:
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Administrator ds. moderatorów Quadrifoglio Verde Avatar 75andrew155
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    155 V6 1996 .r 155V6 1995r 3.0 12V

Domyślnie

Cytat Napisał xaser
    500zł musze zaplacic
    Kurna 500 zł i nawet nie wiesz co zrobił :shock: może tylko włozył bezpiecznik lub pdłączył odłączony przewód ?? weż rachunek niech napiszą co wymienili i zrobili

Alfa Romeo 75 Turbo 1987
    alfa Romeo 75 Turbo America 1990
    Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
    Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
    Alfa Romeo 155 V6 1996
    Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał 75andrew155
    Cytat Napisał xaser
    500zł musze zaplacic
    Kurna 500 zł i nawet nie wiesz co zrobił :shock: może tylko włozył bezpiecznik lub pdłączył odłączony przewód ?? weż rachunek niech napiszą co wymienili i zrobili
    Dokładnie tak !!! Pewnie gościu podpiął kompa zobaczył co nie daje sygnału podłączył kabel i już jest OK ale 500 zł to strasznie dużo za takie coś.

ulik87
    Gość

Domyślnie

z jakiej racji nie mozna odpalac samochodu na pych? sorki za glupie pytanie ale wasze obawy o pasek sa dla mnie co najmniej dziwne... :roll: