Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Temat: [155] NIE ODPALA!!! JUŻ NIE WIEM ZA CO SIĘ ZABRAĆ!!!

Użytkownik Rowerzysta Avatar bodziok26
    Mieszka w
    Wieluń

Domyślnie [155] NIE ODPALA!!! JUŻ NIE WIEM ZA CO SIĘ ZABRAĆ!!!

Mam alfę 155 Twin Spark silnik 1,7, 1994 rok prod.
    POMOCY!!! JUŻ NIE WIEM ZA CO SIĘ ZABRAĆ!!!
    Sprawdziłem już chyba wszystko. Wszystkie połączenia kablowe między sterownikiem silnika, a resztą są ok, Sprawdzałem kilka razy. Komputer też jest ok, mam drugi taki sam na podmianę. Badanie komputerowe nie wykazuje żadnych błędów. Komputer jednak nie daje impulsu masy na przekaźnik od pompy paliwa. Kiedy podłączam przekaźnik na krótko do masy to pompa się załącza, ale auto i tak nie odpala. Immobilaisera nie mam. Już straciłem głowę. Jeśli ktoś może pomóc, albo wie co się dzieje z moją alfą to proszę o pomoc.

allora
    Gość

Domyślnie

Wydaje mi sie, ze mam podobny problem, tyle, że moj samochod odpala, jednak pompa paliwowa nie dostaje zasilania,. Probowalem sie z tym sam uporac, niestety jestem zmuszony oddac go do mechanika. Po wstepnej rozmowie z nim stwierdzil, ze to prawdopodobnie wina przekaznika. Moze ktos wie, ktory to przekaznik??? Postaram sie sam sobie go wymienić. Ktos zna przewidywalny koszt takiego przekaźnika??? Pozdrawiam

Mieszka w
    Wieluń

Domyślnie

Jeśli chodzi o przekaźnik od pompy to jest pod rurą od filtra powietrza, zwróć uwagę to stary typ przekaźnika zwierny, są tam trzy takie sterowniki jeden z nich jest od pompy dwa od sterownika, poznasz go po tym schemaie na przekaźniku bo ten od sterownika ma jeszcze didę

NIESTETY MI NIKT NIE JEST W STANIE POMÓC MOJA ALFA DALEJ STOI :cry:

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

czujnik uderzeniowy tez sprawdziliscie?

Mieszka w
    Wieluń

Domyślnie

Sprawdzałem, nawet go wyciągałem jest pod siedzeniem kierowcy. ale jeśli jest wciśnięty to obwód zamyka czyli ok.

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

na podszybiu jest zespol 3 przekaznikow jeden z nich jest od pompy i wtryskow sprawdz go./przynajmniej tak jest w v6/ sprawdz rowniez czy dochodzi ci napiecie do ecu na 2 nozkach powinno byc 12v

cobra82_82
    Gość

Domyślnie MOJA TEZ STANELA KRECI A NIE PALI

panowie mam wielki problem
    otoz przedwczoraj wyjechalem z domu i pojechalem ale juz nie wrucilem alfa
    wczoraj przywiozlem ja laweta do domu
    a to bylo tak pojechalem zgasilem i juz niemoglem zapalic
    mam gaz sekwencyjny autronic al700
    otoz gdy przekrece kluczyk to na tym przelaczniku zawsze zaswiecala sie zielona kontrolka i odpalalem i na 2tys obrotow przezucala sie na gaz teraz po przekreceniu kluczyka nie zapala sie kreci kreci i nic

czy to mogl komputer pasc?czy cos innego?
    kogo szukac elektryka czy mechanika

jak sprawdzic co padlo czy komputer sterowania sinikiem czy jakis przekaznik

alfe musialem przywiezc laweta 60km bo padla dzien przed sylwkiem i niewiedzialem czy do mechan czy do elektryka czy samemu jak dojsc czy znow laweta i wozenie do elek lub mech?

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin

Domyślnie

słuchaj jak masz gaz to zobacz czy ci odpali na samym gazie. Włacz sekwencje w trybie awaryjnym auto odpali na samym gazie. Zeby odpalic na gazie to naciśnij na przycisk od przłaczanania gaz benzyna i trzymaj go przekręcajac zapłon. Powinna ci sie zapalic zielona dioda ze auto jest na gazie. zobacz czy odpali. Jak odpali to bedzie gasło auto do momentu osiągniecia odp temp.
    Mi tez alfinka niedawono padła ale spalił mi sie bezpiecznik od pompy paliwa który jest niedaleko przekażnika pompy paliwa

cobra82_82
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FlaY
    słuchaj jak masz gaz to zobacz czy ci odpali na samym gazie. Włacz sekwencje w trybie awaryjnym auto odpali na samym gazie. Zeby odpalic na gazie to naciśnij na przycisk od przłaczanania gaz benzyna i trzymaj go przekręcajac zapłon. Powinna ci sie zapalic zielona dioda ze auto jest na gazie. zobacz czy odpali. Jak odpali to bedzie gasło auto do momentu osiągniecia odp temp.
    Mi tez alfinka niedawono padła ale spalił mi sie bezpiecznik od pompy paliwa który jest niedaleko przekażnika pompy paliwa
    posprawdzalem wszystkie bezpieczniki i co sie dalo
    a tak jak ty mowisz nie dziala tzn
    przekrecam kluczyk i naciskam to od przelaczania tzn trzymam i nic alfa kreci ale nie odpala
    w alfie dziala wszystko oprocz tego ze nieodpala

QBUS
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał cobra82_82
    Cytat Napisał FlaY
    posprawdzalem wszystkie bezpieczniki i co sie dalo
    a tak jak ty mowisz nie dziala tzn
    przekrecam kluczyk i naciskam to od przelaczania tzn trzymam i nic alfa kreci ale nie odpala
    w alfie dziala wszystko oprocz tego ze nieodpala
    Może padł komputer od gazu, a konkretnie przekaźnik przełączający gaz/benzyna? W moim starym Uno tak właśnie było i nie chciał palić wówczas ani na benzynie ani na gazie.