Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Temat: immobilizerr alfa 145

screwdriver
    Gość

Domyślnie

No w sumie to odkryłem, ale celem nie było wymądrzanie się, tylko podzielenie się przemyśleniami, a wydaje mi się że to nie jest tak zupełnie jasne dla większości i niejeden pewnie szukał baterii w kluczyku .A swoją drogą to pewnie każda komórka jeśli jest w pobliżu i dzwoni aktywuje taki kluczyk i zaczyna on nadawać ,chyba że ma obwód rezonansowy dostrojony do określonej częstotliwości i nie zareaguje.
    Ostatnio edytowane przez screwdriver ; 18-05-2011 o 12:10

Użytkownik Maniak resoraków Avatar aquarius01
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003

Domyślnie

Cytat Napisał Jester Zobacz post
    ale nie wiem czy mowimy o tym samym
    System Fiat/Alfa/Lancia CODE II był stosowany w 145 w wersji po lifcie czyli od roku 1999. Występują w nim tylko i wyłącznie dwa klucze czerwone. Nie wiem czy występowały wersje kluczy tylko ze sterowaniem centralnego i alarmu ale podejrzewam, że były również bez sterowania. Jedyną możliwością sprawdzenia jest wersja układu wtryskowego. Jeżeli jest to BOSCH Motronic 1.5.5 to na 100% samochód posiada CODE II, w którym nowe klucze programuje się jedynie w ASO przy pomocy Examinera, choć ostatnio widziałem jakiś soft firmy trzeciej, który sobie z tym radził choć była to opcja eksperymentalna
    Pozdrawiam
    Zbyszek
    Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997

janio
    Gość

Domyślnie

Dorabiałem kluczyk kilka lat temu, u mnie na szczęście jest KODE I i fachowiec w punkcie dorabiania kluczy nie miał z tym najmniejszego problemu (miał jakąś tajemniczą maszynkę, która ładnie mrugała diodami ) - całość zabiegu trwała kilka minut i kosztowała mnie 150,00 zł (łącznie z surówką, tyle że fiatowską), ale ja potrzebowałem po prostu zapasowego kluczyka na "wszelki wielki", a więc to mi nie przeszkadzało (zresztą mam go do dzisiaj i działa bez zarzutu). W serwisie za sama surówkę chcieli wtedy coś koło 300 zł, plus chyba coś koło stówki, za jego zakodowanie, mało tego, nie chcieli się podjąć zakodowania surówki przeze mnie dostarczonej, chcieli wyłącznie na swojej. Jeśli chodzi o KODE II, to wówczas (6 lat temu) nie wiedząc jaki mam system, a sądziłem, że KODE II (po FL), obdzwoniłem chyba ze stu fachowców w całej Polsce i żaden nie chciał się tego podjąć, ale minęło 6 lat... świat poszedł do przodu

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia