Zamiast złącza elastycznego można wrzucić kompensator. Nie rób wydechu na pałę dla samego dźwięku bo Ci tyle koni ucieknie że będziesz później tylko k..wił![]()
Zamiast złącza elastycznego można wrzucić kompensator. Nie rób wydechu na pałę dla samego dźwięku bo Ci tyle koni ucieknie że będziesz później tylko k..wił![]()
czyli co radzicie zrobic z wydechem zeby uzyskac bardziej rasowy dzwiek?podkresle ze zamiast kata jest sttrumienica, chce sie jej pozbyc, 1 tłumik wydaje sie na rozsypany w srodku... ???
Lepiej już wywalić tłumik albo wsadzić przelot niż tak chamsko rozprężyć wydech.
hm...piszesz ze wstawic przelot, a rura nie da przelotu?
korektor zmienia rozkład sił hamowania przód\tył ;
uproszczony przykład : jeżeli jedziesz z załadowanym autem , to korektor sprawia że tył mocniej hamuje , zwiększając skuteczność hamowania , bardzo mądra rzecz ! ;
ja bym tego nie wywalał , a jak zepsute to naprawił\ wymienił
BTW kiedyś w Tipo pękła sprężyna regulująca korektor , jak założyłem za mocną , to przy hamowaniu tył się blokował a hamulce przód jeszcze nie , tak jakbym ręczny zaciągał![]()
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
najpierw jedź na stację diagnostyczną i niech sprawdzą jak ci działają hamulce i wtedy się zastanów co zrobić. Jeżeli działa prawidłowo to po cholere chcesz go wycinać, Na własnej skórze przetestowałem wiele patentów dlatego podpowiem ci że złącze elastyczne musi być , twój samochód to samochód osobowy a nie wyścigowy, Drogi po których się nim poruszasz strasznie wytrząsają wydechem i jeżeli będziesz go mial na sztywno to wszystko cierpi, Nie po to jakiś człowiek to wymyślił zbadał abyś mógł podważać jego wymysł. Wycinka katalizatora dla mnie tez jest głupotą jak i ostatni tłumik przelotowy który mam w swoim aucie. Tzn jak sie jedzie max 20min to zajebiscie ale jak w niedziele mnie kolega nią woził, a byłem skacowany po imprezie to błagałem go żeby jeździł tak abym jak najmniej bylo buczenia bo głowe mi chciało rozsadzić. Filtr stożkowy kolejna głupota a go mam tez dlatego bo nie było miejsca na reduktor.
Podepnę się pod temat. W chwili obecnej nie posiadam katalizatora tylko rure i według mnie samochód ma ładniejszy dźwięk i trochę mu lżej jechać. Przymierzałem sie do przelotu z kwasówki 2,5 cala i po tym co tutaj przeczytałem nie rozumiem dlaczego zmniejszy się moc i moment. Wydech kompletny z kolektorem 4-2-1 z wyrzuceniem sondy lambda i wykasowaniem jej z ecu powiedziano mi ze da bardzo dobry efekt. W tej chwili posiadam tłumik końcowy supersprinta i tylko go chcialem zostawić. Mozę ktoś to rozjaśnić??
Hmmm, a co zamiast sondy??
co myślicie o tym
http://www.youtube.com/watch?v=Z1uKyqS2vXM