Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Temat: zakup alfy 166

Techno
    Gość

Domyślnie

Też teraz szukam 166 i nawet miałem na oku jedną po face lifcie. Wydaje mi sie ze cena jest rozsądna choć takiemu autu bym sie przyglądną jeszcze dokładniej. Ogólnie te automaty nie cieszą sie renomą wiec to też może wpłynąć na cenę ...

PS Mamy nowy rok wiec my kupujący mamy nadzieje że ceny pójdą w dół

dddarekj
    Gość

Domyślnie

Miałem kupowac ta 166 z powyzszego linku! Jezdziłem Nia...
    tylne prawe zawieszenie do naprawy-lekko tłucze, w srdoku bardzo zabdana. Brak map do nawigacji ..komplet kluczyków i dokumentów jest. Dosc brzydkie fele...
    Silnik niby mały przebieg ! Ładnie chodzi...odpala na dotyk. Ale nie wiem albo nie mam nogi do automatów albo cos nie tak. Mam 156 2.4 jtd 150 KM i zwija osfalt....a ta 166 ma niby 170 KM? Ale nie wiem tak jak mowilem nie jezdziłem innym automatem. Ogónie chyba warta tej kasy!? Za 36 000 gosciu odda nizej ....pewno tez...mysle ze za 35 000. Długo dosc stoi na allegro...
    W koncu nie kupiłem bo..nie ma to jak 156 !
    Miałem tez kupowac GT...ale w srodku z tył naprawde na tylnej kanapie mozna tylko kanarki przewozic (( Sliczna sylwetka! Zakochałem sie ale...typowo sportowa.
    Wracajac do tej alfy ...jesli ktos chce 166 to naprawde warto sie jej przyjrzec!
    Co do kasy: sprzedawałe opla campo, 17 000 chciałem i za tyle wystawiłem ( chodziły po 20 000) Przez dwa tygodnie zero odzewu! (( Wystawiłem wiec 23 000 ...zainteresowanie wzrosło! Gosciu stargował do 19 000 i za tyle poszedł

picek
    Gość

Domyślnie

I bąc tu mądry wystawiąjąc samochód na sprzedaż Niezłe jaja z tymi cenami.

kisiu
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał dddarekj
    Miałem kupowac ta 166 z powyzszego linku! Jezdziłem Nia...
    tylne prawe zawieszenie do naprawy-lekko tłucze, w srdoku bardzo zabdana. Brak map do nawigacji ..komplet kluczyków i dokumentów jest. Dosc brzydkie fele...
    Silnik niby mały przebieg ! Ładnie chodzi...odpala na dotyk. Ale nie wiem albo nie mam nogi do automatów albo cos nie tak. Mam 156 2.4 jtd 150 KM i zwija osfalt....a ta 166 ma niby 170 KM? Ale nie wiem tak jak mowilem nie jezdziłem innym automatem. Ogónie chyba warta tej kasy!? Za 36 000 gosciu odda nizej ....pewno tez...mysle ze za 35 000. Długo dosc stoi na allegro...
    W koncu nie kupiłem bo..nie ma to jak 156 !
    właśnie, nie mam zaufania do automatów, przy manualu mozna pociagnac az do odcięcia natomiast automat sam miesza biegami jak chce, nie lubie tego...
    dzieki dddarekj za info

dddarekj
    Gość

Domyślnie

oki ciesze sie ze mogłem pomóc. Tez go ne kupiłem głównie przez automat.

smolis
    Gość

Domyślnie

automat mieszka biegami w zaleznosci od twojego stylu jazdy .. na trybie sportowym ciagnie do odciecia 7 tys obr. spisuje sie rewelacyjnie :-)

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

nie psioczcie tak na ten automat :-)

akurat ta skrzynia jest pełnym automatem a nie tak jak w 156 manualem z elektrosiłownikami. Skrzynia w 166 produkowana przez ZF jest bardzo dobrą skrzynią z szybką zmianą biegów płynnością pracy etc.

fakt że w 2,5V6 brakuje trochę mocy ale z silnikiem 3.0 jeździ fajnie ... dane producenta są następujące w manualu do setki w 3.0 jest 7,8s a w automacie 8,6s a praktycznie to ilekroć się nie próbowałem z manualem to start z zatrzymania był niemalże identyczny do 120Km/h manual wyprzedał mnie o 3,4 długości auta więc rzadna praktycznie różnica a po 130 zaczynałem nadrabiać przy lotnym starcie od 80 do 160 automat wypada lepiej robię odjazd na jedną długość auta przy maksymalnej zaś prędkości manual znów jest lepszy ja na budziku doszedłem do 245km/h kolega pojechał ciut szybciej

w miescie automat rewelka - zawsze byłem przeciwnikiem a teraz jak mam jeździć manualem to się wściekam. komfort lepszy w automacie. po przełożeniu na tryb sportowy zachowanie auta takie samo jak w manualu dojezdżając do zakrętu redukcja hamowanie silnikiem na wyjściu but i do oporu ...

kumpel ma merca e klasę z autoamatem P-R-N-D-3-2-1 jeździł moją bellą w trybie sportowym i mówił że rewela że brak mu od tej pory u siebie możliwości takiego redukowania jaką daje tryb sportowy w 166 to samo potwierdził kumpel który na codzień jeździ omegą z automatem.

także ta skrzynia ZFa jest na prawdę dobra

kisiu
    Gość

Domyślnie

nie pamietam gdzie to czytalem (jak trzeba bedzie to odszukam), ze automat w 166 zabiera okolo 60-70KM mocy... to duzo. Bezsprzecznie zgadzam sie ze stwierdzeniem, ze automat jest rewela do normalnej jazdy, ale czasem przydaje sie jednak mozliwosc wlasnej ingerencji w to na ktorym biegu chce jechac
    pozdrawiam

kisiu
    Gość

Domyślnie

no i udalo sie znalezc, oto link do strony:
    http://autka.qs.pl/index.php?a=opisy&c=alfa_166

Użytkownik Romeo Avatar blackalfa166
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 166 3.0 V6 1999; AR 166 3.0 V6 2002; JEEP Grand Cherokee V8 5.9 1998; Cadillac Seville STS

Domyślnie

to stwierdzenie o zabieraniu mocy to jakiś subiektywny bzdet

po za tym tutaj też mogę wybra na którym biegu chce jechać w trybie sportowym skrzynia pracuje jak manual ... a co do różnic prędkości to już pisałem więc twierdzenie że zabiera moc jest nieporozumieniem.