a gdzie znajduje sie ten przekaznik przelanczajacy gaz/benzyna?moze fotoNapisał QBUS
a gdzie znajduje sie ten przekaznik przelanczajacy gaz/benzyna?moze fotoNapisał QBUS
tez mysle ze jest to komputer gazu oastatnio mnie tez padl i czekam na wymiane tyle ze ja mam tak zrobiona instalacje ze jak gaz padnie to benzyna dziala bez problemu a zeby sprawdzic kompyter gazu wystarczy podac mu na odpowiedni pin zasilanie i bedzie dzialal na "krotko" ale nie polecam
po prostu komputerek nie puszacza pradu na wtryski i krecic mozesz przez odzine i nie odpali
tez mi sie tak zdaje ze to komp bo gdy zgasilem alfe i puzniej chcialem zapalic to juz kontrolka na autronic nie swiecilaNapisał SYSUNIAdq
czyli musze kupic komp
jezeli znasz sie troche na kabelkach mozesz sprawdzic czy to rzeczywiscie to omijajac komputer i podlaczajac wtryski i reduktor gazu na krotko wtedy zobaczyszNapisał cobra82_82
a moja alfa nie odpaliła do tej pory, iskra jest, rozrusznik kręci, wyłącznik bezwładnościowy sprawdzony, pompa paliwa na krótko chodzi, sterownik na podmianę już podpinałem (co prawda od 1,8), przekaźniki pod maską te od pomy paliwa i od sterownika ok, bezpieczniki ok, wszystkie przejścia na przewodach są w porządku, gazu nie mam, badanie komputerowe nie wykazało żadnych błędów i stoję już ze 3 tygodnie i nikt nie potrafi pomóc..................
To sprawdz na koniec kompresje na cylindrach
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
iskra jest,pompa chodzi a wtryski chodza?przychodzi napiecie na nie?
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
1.gdzie znajduje sie wlacznik bezwladnosciowy?moze fotoNapisał bodziok26
2.jak sprawdzic przekazniki czy dobre?
Wyłącznik masz pod siedzeniem kierowcy.
sprawdzony okNapisał grzelutek
jak przekazniki sprawdzic