Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Temat: VDC/ABS System Failure AR 156 1.9.jtd

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Wodzisław Śl.
    Auto
    Giulietta Veloce 1.75 TCT

Domyślnie

i wszystko bez komputera ani zadnej funkcji nie trzeba wlaczac? Po prostu taka procedura jakby nigdy nic? Ten obrot jeden a nie do oporu?
    Bede musial to wyprobowac, ale o wynikach nie poinformuje bo rzadko mi ten blad wyskakuje (no chyba ze wyskoczy to napisze)
    A w FESie tez chyba mozna kalibrowac czujniki, nie? Przynajmniej w Pandzie jak sie laczylem ze wspomaganiem to szlo kalibrowac czujniki skretu, w Alfie nie pamietam czy jest to mozliwe

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

U mnie również wyskakiwał ten błąd, po wyminie akumulatora nie pojawił się ani razu

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    AR 159 1.9JTDM 150KM '06r

Domyślnie

~DieselJTD, u mnie akurat robilem kalibracje po wykasowaniu bledu na kompie, poniewaz nic to nie dalo zaczalem szukac i dopiero wtedy otrzymalem te porade. Nie zaszkodzi wyprobowac tego przed wykasowaniem bledu, a jak nie pomoze to sprobowac jeszcze raz po.
    Jesli chodzi o obroty kierownica to max w lewo i max w prawo.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Revol84
    Mieszka w
    Trzebiatów/Lublin
    Auto
    AR 156 1.8 T.Spark 1998rSprzedana. , Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 2003r.Alfa 166 2.4JTD

Domyślnie

U mnie też AKU na wykończeniu i czasami zapala mi się ten komunikat po zatrzymaniu i ponownym odpaleniu wszystko jest Ok jutro komputer zobaczymy co pokaże Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar tadziq
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 155 1,9 TD '93 | Alfa Romeo 166 2,4 jtd 20V Sportronic '04

Domyślnie

Ja mam to samo. Kontrolka VDC i ASR zapalają się jednocześnie. Zawsze jest to pierwsze uruchomienie auta w ciągu dnia. Przeważnie rano. Po ponownym uruchomieniu auta nawet po chwili problem się nie pojawia. Ja też obwiniam akumulator. Jest na wykończeniu. Błąd na kompie to c1505. Akumulator właśnie się ładuje więc zobaczymy czy pomoże

Co do Jednoczesnego zapalania kontrolki ABS, VDC i ASR (u mnie jeszcze świecił ręczny) zacząć od bezpieczników, u mnie jeden pod maską wyskoczył i czasem nie stykał. Problem zniknął po ponownym jego włożeniu.

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

Po naładowaniu akumulatora od tygodnia mam spokoj z kontrolka VDC i ASR. Oby tak dalej... odpukać!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar acrow
    Mieszka w
    SPI
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTDm 16V

Domyślnie

Witam,
    Podłącze się pod temat, dziś po przeskanowaniu samochodu pod kątem błędów wyskoczył mi przy sprawdzaniu ABS'u błąd C1522 - ABS to instrument panel data line - błędu nie mogę wykasować ( dodam, że pod czas podpina się pod ECU Bosch ABS 5.7 ASR/TC od razu wywala mi ABS/ASR system failure i palą się oby 2 kontrolki abs/asr ). Ma ktoś jakiś pomysł jak się tego pozbyć ? Oprócz przeczyszczenia styków z kontrolki ABSu jak to ktoś pisze na innym forum "Try unplug the ABS connector and a contact spray to clean, go back, undo mistakes, and probably everything will be fine". Z góry dzięki za zainteresowanie

Pzdr!

Mieszka w
    Kraków
    Auto

Domyślnie

U mnie jak się podpinam komputerem i łączę z ABSem tez wywala kontrolki ABS/ARS i ręcznego? I tak samo było innej alfie 147 u znajomej. Uznałem że to normalne...? Pewny nie jestem. U mnie nie ma żadnego błędu... a ABS działa prawidłowo. U Ciebie ABS działą? Podczas jazdy pali się jakaś kontrolka?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar acrow
    Mieszka w
    SPI
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTDm 16V

Domyślnie

Podczas jazdy na desce jest spokojnie kontrolka ABS się nie świeci, sam system działa raczej dobrzę choć mam wrażenie, że czasami za szybko się włącza.

jacos
    Gość

Domyślnie

Witam

Pozwole sobie ożywić temat. Mam problem z moją 156 JTD 2002r. Od jakiegoś czasu, po gwałtowniejszym hamowaniu wyświetla się:
    ABS Failure oraz EBD Failure na przemian z VDC Failure i dodatkowo zapalną kontrolką od ręcznego. Po przejechaniu spokojnie jakiegoś odcinka wszystko wraca do normy. Akumulator mam od pół roku, Centra Futura 72Ah, tak więc myślę, że to nie przez niego. Examiner zgłasza kod błędu C1266 (ABS Power Relay Valve Circuit Failure), na pompie ABS. Zrobiliśmy test pompy i wszystko działało OK. Parę razy rozwarłem i zwarłem złącze abs po czym problem ustąpił na kilka tygodniu. Od niedawna znowu się zaczęło, a "przeruszanie" złącza ABS nie pomaga. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?