Ok. Dzięki wielkie a jeśli masz wymiary to będę wdzięczny.
Pozdro
Dugi
Znalazłem takie wymiary dobre??
corteco 12016360 - 29,8x50x10/11,5
Ok. Dzięki wielkie a jeśli masz wymiary to będę wdzięczny.
Pozdro
Dugi
Znalazłem takie wymiary dobre??
corteco 12016360 - 29,8x50x10/11,5
Ostatnio edytowane przez Dugit ; 27-04-2011 o 15:16
Czy aby na pewno bo zamawiałem w sklepie i ten który podajesz jest niby uszczelnienie wał - skrzynia.
A na półosiach niby są takie same po lewej i prawej.
Pozdro
Dugi
Tak wiem sam sprawdzałem szperałem i zgadza się choć dopiero jak rozkręcę to będzie wiadomo na bank.
Hmm nigdzie nie mogę dostać tego zimmera, dziwne nawet w fiatowskich salonach tego nie mają na stanie
Pozdro
Dugi
E..tam, zamów oryginał, bo pewnie corteco ciężko dostać. Oryginał, cena jakieś 35 zł. Muszę Cię przeprosić, bo jak podałem Ci numer oryginału wcześniej umknęło jedno "zero" ma być 40004910, może dlatego nie znalazłeś w ASO, bo u nas Auto-Res'ie mają bez problemu. Chyba, że pytałeś o część nie podając numeru, to dziwne, że nie mają. Ale zamów, przecież każde ASO ściągnie na następny dzień.
Już zamówione w fiacie oryginał 29zł będzie w czwartek. Dzięki wielkieTak jak piszesz z corteko jest problem nie mają na hurtowniach.
Pozdro
Dugi
Kolego JFC, byłbym Ci wdzięczny, jeśli i mnie pomógłbyś w temacie uszczelnienia skrzyni przy półosiach (obie strony).
Oto VIN mojej Alfy:
ZAR93200000209930
A przy okazji mam jeszcze pytanie - które miejsce skrzyni biegów rozszczelnia się najczęściej, czy jest to właśnie simering półosi, czy może jakieś inne miejsce?
Pozdrawiam i z góry dziękuję.
- Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 31-05-2011 o 18:32
Cześć Rafał.....proszę:
Prawy uszczelniacz
oryginał 40004760, corteco 12014825.....ceny 24zł./ok. 15zł.
Lewy uszczelniacz
oryginał 40004830, corteco 12014824.....ceny 22zł./ok. 18zł.
w sumie rozbieżność cen jest tak mała, że można się pokusić o zamówienie oryginału.
Co do wycieków, to chyba właśnie te uszczelnienia na półosiach to najbardziej newralgiczny punkt.
Pozdrawiam.
Jacek
Wielkie dzięki Jacek.
W poniedziałek odstawiam auto do mechanika, bo mam drobny wyciek i mam wielką nadzieję, że problem tkwi w którymś z uszczelniaczy.
Pozdrawiam.
- Rafał