w ogóle komp nie reaguje.Brak iskry i nie ma prądu na przekaźnikach(podobno)
w ogóle komp nie reaguje.Brak iskry i nie ma prądu na przekaźnikach(podobno)
zdobyłem już voltomierz dobry.Jakbyś mógł mi powiedzieć dokładnie co mam posprawdzać a z samego rana to zrobię i spiszę co i jak.Jeśli pomożesz i odpali...pójdzie do Ciebie paczuszka![]()
Jak pisałem.wyjmij przekaźnik pompy paliwa(ten z czerwonej kostki)są tam cztery wejścia.Dwa cienkie -to sterowanie oraz dwa większe- jeden to zasilanie w nim musi być cały czas napięcie drugi to zasilanie pompy paliwa.Sprawdź probówką czy w jednym z tych większych jest prąd.Jeśli go nie ma - sprawdź bezpiecznik w skrzyneczce przed akumulatorem oznaczony napisem injection.Jeśli jest cały to po wyjęciu sprawdź czy w jednym z jego wejść jest prąd.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Oki.Masz może tel i mógłbyś podać (pw oczywiście) to w razie bym jutro przedzwonił do Ciebie,żebym nie musiał czekać na odp na forum?
Masz na PW.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Nie wiem dlaczego w Polsce mechanicy są tacy ..... tak na dobra sprawę tak jak napisał poprzednik diagnoza takiej usterki to góra 15 min, ale jak zawsze chcą sobie dorobić na weekend, ostatnio takiemu zawiozłem forda scorpio mk2 bo nie chciał zapalić (ja wiedziałem że to wiązka elektryczna, ale nie miałem czasu żeby ja regenerować samemu, dla sprawdzenia po prostu powiedziałem że nie wiem co jest przyczyną... w dzwonił ciągle i podawał mi przykre sumy za części które trzeba wymienić, tak więc w końcu podjechałem z kumplem i opowiedziawszy historie że dowiedziałem się z neta ze to wiązka i pokazałem co i jak po czym rozdzieliłem kilka kabli żeby nie było zwarcia i zapalił, zrobił wielkie oczy i powiedział że to bardzo dziwne... i był niemal pewny że to komp. Wracając do tematu oby wszystko wróciło Ci do normy i żeby więcej już nie była bita
Pozdrawiam
aj Ci mechanicy.Znajomy mnie okantował,że pompę zrobił i działą:| jeden elektryk był bardzo w porządku,nic nie chciał,powiedział co zrobił i co sprawdził,przeprosił że nie potrafi zrobić i podał namiary na kogoś kto umie się tym zająć.1 na 5
---------- Post added at 17:50 ---------- Previous post was at 08:27 ----------
plus jest,brak masy...
---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 17:50 ----------
Więc tak.
Plus w przekaźnikach jest.
Napięcia na 2 mniejszych przewodach w przekaźniku brak.
Po złączeniu dwóch grubszych przewodów w przekaźniku cisza.
Co dalej?;/
Czyli rozumiem że jest+na cewkę a brakuje jej masy?? Jeśli tak to podaj na krótko... Złączanie "grubych" przewodów w podstawie przekaźnika to po prostu łączenie na krótko z pominięciem przekaźnika... Masz sprawne bezpieczniki? Przyjrzyj się dokładnie podstawom bezpieczników może coś upaliło...
Wszystkie sprawne i wejścia wyglądają jak nowe.Więc co dalej z "tym" zrobić?