Witam , proszę o informację czy akumulator 12V74Ah Bosch S5 będzie odpowiedni do mojej Alfy159 1,9 jtdm 16v 150kM
Witam , proszę o informację czy akumulator 12V74Ah Bosch S5 będzie odpowiedni do mojej Alfy159 1,9 jtdm 16v 150kM
Spokojnie wystarczy. Ważny jest też prąd rozruchowy i tutaj nie powinno to być mniej niż 700A.
plecam Centra Futura 77Ah 760A CA770 (należy do EXIDE Technologies S.A) - ma nieco lepsze parametry od podanego przez Ciebie, cena porównywalna
Bardzo dziękuję za informacje.
Polecam akumulator VARTY SILVER DYNAMIC 77 Ah i prąd rozruchu 780 A. Po wymianie auto zupełnie inaczej odpala i silnik nabrał większej kultury pracy i przestały sie zapalać niemal wszystkie kontrolki podczas rozruchu. Poprzedni był bosch 74 Ah 680 A i po 3 latach użytkowania padł ale wcześniej dostarczył mi wielu kosztownych problemów![]()
Witam
Zamierzam wymienić aku w mojej belli
jest troche na forum informacji ale jednak prosze o poradę....
Mam w belli oryginalny aku o parametrach: 60Ah i prądzie 540A
Czytałem na forum że polcany jest aku o prądzie powyżej 700A
tropiąc dalej temat wskoczyłem na stronkę:http://www.varta-automotive.pl/
i do mojej alfy polecany jest aku ten o którym pisałem wcześniej lub : 63Ah i prądzie 610A
Skoro każdy na formu poleca jednak większy prąd rozruchu niz 700A nasuwa mi sie pytanko.
Czy nie będzie miało to złego wpływu na alternator i na inne podzespoły jeśli wymienie na aku o prądzie większym niz 700A???
pozdrawiam
Ponawiam pytanie....
Zna ktoś temat i może pomóc ????
Zakładaj śmiało 700tke
Ja z ciekawości sprawdziłem u siebie jaki mam aku i jest to Centra Plus 62Ah z prądem rozruchowym 540A. To chyba trochę za mało jak na mój silnik? Aku jest jeszcze na gwarancjia, ale zastanawiam się nad wymianą na jakiś mocniejszy przed zimą.