Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: [156] Sprężyny EIBACH + Pakiet Sport

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Bilstein b6 + seria na nasze drogi (nie bedzi emiekko lub bujac) ale crosscountry traktor
    Bilstein b8 + eibach pro kit bedzie niskotwardo i nie bedzie bujac
    Koni gwint regulowana twardosc i wysokosc - nigdy m isie nie udalo zrobic aby bylo fajnie (jak dla mnie taczka i cena kosmos )
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

mojax
    Gość

Domyślnie

Dzięki za opis chunkpunk, ja prawdopodobnie mam Eibachy z serii Sportline, ProKit są czarne a ja mam właśnie czerwone. Nie za bardzo wiem co się kryje pod opisem:
    nigdy mi sie nie udalo zrobic aby bylo fajnie (jak dla mnie taczka i cena kosmos ), jeżeli mógłbyś to rozwinąć byłbym wdzięczny, pozatym zauważyłem w opisie że jesteś posiadaczem GTA, sam zastanawiam się czy warto ją kupić, wiem że ma świetne zawieszenie i hamulce, jeżeli chodzi o przyspieszenie nie odczułem aż tak wielkiej różnicy w stosunku co do mojej V-ki, a jak wygląda kwestia spalania? Ile tak naprawdę Ci pali?
    Pozdrawiam!

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Cytat Napisał mojax
    Dzięki za opis chunkpunk, ja prawdopodobnie mam Eibachy z serii Sportline, ProKit są czarne a ja mam właśnie czerwone. Nie za bardzo wiem co się kryje pod opisem:
    nigdy mi sie nie udalo zrobic aby bylo fajnie (jak dla mnie taczka i cena kosmos ), jeżeli mógłbyś to rozwinąć byłbym wdzięczny, pozatym zauważyłem w opisie że jesteś posiadaczem GTA, sam zastanawiam się czy warto ją kupić, wiem że ma świetne zawieszenie i hamulce, jeżeli chodzi o przyspieszenie nie odczułem aż tak wielkiej różnicy w stosunku co do mojej V-ki, a jak wygląda kwestia spalania? Ile tak naprawdę Ci pali?
    Pozdrawiam!
    prokit sa czerwone

eeee nie odczules roznicy miedzy 2.5 a 3.2 ? moze jakas trefna byla : ?
    159-270/505 /Ghibli 2.8 Bi-Turbo 381km/156 2.4 Grafittowy klekot 180/380 /AR 156 3.2GTA Rozbita

mojax
    Gość

Domyślnie

No coś poczułem ale znowu nie tyle żeby przeszły mi ciarki po plecach
    A jak ze spalaniem?
    a z tym prokitem to mnie zaskoczyłeś bo oglądałem przed chwilką katalog Eibacha i pod zakłądką sportline są czerwone.

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Cytat Napisał mojax
    No coś poczułem ale znowu nie tyle żeby przeszły mi ciarki po plecach
    A jak ze spalaniem?
    a z tym prokitem to mnie zaskoczyłeś bo oglądałem przed chwilką katalog Eibacha i pod zakłądką sportline są czerwone.
    No nie wiem ale dla mnie roznica jest znaczna 80-90 nm robi swoje na benzynie
    udlao mi sie 25 l osiagnac + czerwone tarcze
    eibach prokit czerwony -30, a w sportpacku seryjnie czarny tyle ze -20

Emenems
    Gość

Domyślnie

Może mi ktoś coś o tym powie ??
    http://moto.allegro.pl/item292237616..._promocja.html

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Wawa

Domyślnie

Cytat Napisał Emenems
    zabawki

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kutno
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8

Domyślnie

Panowie podepnę się pod ten temat żeby nie tworzyć nowych. Czy ktoś z szanownych forumowiczów wymieniał amortyzatory w 156 ze sportpackiem? Jeśli tak czy pamiętacie jakie miały oznaczenia fabryczne amory w sportpacku? Ja mam tył do wymiany i na obecnych amorkach znalazłem takie oznaczenie : 60663883. Czy to na pewno "sportowe" amorki czy zwykłe? ma ktoś pojęcie? Niby posiadam, progi , czarne zegary, felgi 16" ale gdzieś czytałem że nie zawsze za tym szło zawieszenie. I nie wiem teraz jakich szukać amortyzatorów... Może ktoś pomoże?
    pozdrawiam
    Jakiś czas temu AR 156 1.9 JTD, później AR 166 2.0 V6 Turbo - kawaler
    obecnie 159 SW 1.8 - żonaty

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

ja mam sprężynki eibacha u siebie ale muszę przyznać ze nie powala jakoś na kolana, fakt dobra firma i jest niższy ale różnicy w miękkości zawieszenie miedzy seria a tymi nie ma, zaczynam sie powoli zastanawiać nad wymiana sprężyn z powrotem na serię
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kutno
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.8

Domyślnie

u mnie właśnie nie ma oznaczenia na sprężynach, a na amorkach takie jak napisałem. i nie wiem czy to sportpack czy zwykle. i tu jest problem ponieważ nie można chyba sportpakowych amorków do zwykłych sprężyn i odwrotnie. najłatwiej byłoby wymienić przód i tył sprężyny i amorki , i wtedy bym kupił jakie bym chciał jednak pieniędzy starczy tylko na tył więc muszę mieć pewność jakie amorki.
    Jakiś czas temu AR 156 1.9 JTD, później AR 166 2.0 V6 Turbo - kawaler
    obecnie 159 SW 1.8 - żonaty