Wersja przed liftem rocznik 1999
Wersja przed liftem rocznik 1999
Szkoda. Mam luźny ECU do wersji po lifcie to bym Ci na próbę mógł pożyczyć.
Autko wyleczone, wymieniony czujnik temperatury cieczy i przy okazji sonda lambda. W servisie założono sondę magnetti ale produkowana w USA daja rok gwarancji i powiedziano mi ze jezeli nie ma gazu w samochodzie to nie musi byc bosch nie jestem do tego przekonany ale zobaczymy narazie działa
Nie chcę Cie martwić ale sonda MM nie wytrzymuje zadługo w AR
wiem no ale jak założyli taka i dali roczną gwarancje to narazie bede jeździł, w ciagu dwóch tygodni mam sie zgłosić na podpięcie pod komputer wiec jak bedzie cos nie tak to wymienią na nowa.
Po jakich cudach zorientuje się ze sonda szwankuje ??
Kolejny problem i kolejna walka, Pisze w tym temacie zęby nie otwierać nowego. Zacząłem znowu walkę z falowaniem obrotów i brakiem mocy w samochodzie po podpięciu pod komputer wyskakują dwa błędy P0130 i P0170 po usunięciu błędów pojawia się tylko błąd P0170. Wykonałem adaptacje parametrów i zaczęło sie robic jeszcze gorzej obrotu zaczęły falować miedzy 1800 a 2500 gdy auto sie nagrzeje spada ta wartość do 1500 i sie utrzymują. Gdy zgaszę samochód i odpale za chwile obrotu spadają i spadają aż autko gaśnie. Co to moze być chwilami ustabilizuje się na 1000 obr i otrzymuje sie po przejechaniu pewnej odległości znowu skacze na 1500 i zastaje do zgaszenia auta. Jakieś pomysły na rozwiązanie problemu?