Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Temat: Świeci mi tylko połowa podświetlenia zegarów

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

Cytat Napisał kalaruch Zobacz post
    Żarówki już mam, chodzi mi o oprawki (cokoliki) - jaki to typ? Byłem już w wielu sklepach z zegarami w łapie i mimo, że mają tego dziesiątki rodzajów to żaden nie pasuje
    Hmm, myślałem że to standard jest, te co ich pełno na allegro wyglądają podobnie z tego co kojarzę... Rozumiem, że nie masz starych oryginalnych oprawek? Zapodaj temat w dziale Bazar, pewnie ktoś ma i się podzieli.

---------- Post added at 10:55 ---------- Previous post was at 10:45 ----------

Cytat Napisał Pawcio Zobacz post
    Podepnę się,choć sprawa nieco inna,mianowicie chodzi mi o zmianę koloru podświetlenia zegarów?! Da radę to zrobić,myślał ktoś już coś...
    Myślę, że się da, albo barwne żarówki albo kolorowe ledy. Zegary - przynajmniej u mnie - są białe, więc podatne na zmianę koloru . Pytanie tylko czy to ładne będzie...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Na pewno ładnie by wyglądało! Taki kolor np. czerwony lub bursztynowy?!
    ...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Giulietta 1,4 MA

Domyślnie

Cytat Napisał yoozef Zobacz post
    Szukaj żarówka R5 albo T5 1.2W, tylko uważaj bo pełno jest na allegro LEDów, a jak wiadomo LED to nie żarówka, będzie oszczędniej ale nie będzie działać przyciemnianie zegarów (co kto lubi).
    W poprzednim autku wymieniłem standardowe żarówki na oprawki z LEDami SMD i nie miałem problemów ze ściemnianiem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Cytat Napisał Raiden Zobacz post
    W poprzednim autku wymieniłem standardowe żarówki na oprawki z LEDami SMD i nie miałem problemów ze ściemnianiem.
    Gdzie je można kupić i domyślam się różne kolory led-ów też są?!
    ...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Będzin
    Auto
    Giulietta 1,4 MA

Domyślnie

Pełno tego na alledrogo i naprawdę jest w czym wybierać (rożne kolory kształty, konfiguracje). Ja użyłem białych LEDów, bo standardowe oświetlenie miało kolor żarówkowy, czyli taki sobie pomarańczowy. W Oplu nie było problemów ze zmianą kolorów, ale w Audi oświetlenie było żarówkowe, a kolor od strony kierowcy czerwony. Wydaje mi się, że spód tarcz miał czerwona folię. Pytanie, czy tak samo jest w Alfie z zielonym kolorem, albo żaróweczki maja kolorowe kapturki zmieniające kolor? Problemem z tymi LEDami był efekt wypalania poszczególnych modułów mimo żywotności 5 miliardów godzin . Wydaje mi się, że były przystosowane do napięcia 12V, a w samochodzie jest około 14V. Przy kolejnym zakupie po prostu zamontowałem w oprawce inne rezystorki i przez kilka miesięcy nic się nie przepaliło. Poniżej zdjęcie W5W, jakich ostatni używałem.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	T10_11_smd_1.jpg
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	25.6 KB
ID:	27805  

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Te z allegro T5/R5 w oprawkach/cokolikach nie pasują do zegarów w AR 156. Oryginalne żarówki T5 są ciut mniejsze od tych z allegro i te z allegro nie chcą po prostu wejść.
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    166 2,4JTD CF3 '02; 166 3.0V6 '00

Domyślnie

W 166 tarcze zegarów są barwione i żarówki w innych kolorach raczej odpadają. Białe czy czarne to i tak zaświecą na zielono chyba że macie TI.

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Zgadza się.
    spalanie 7.8l/100km

twardy11
    Gość

Domyślnie

Ja też myślę nad zmianą podświetlenia na czerwone tak jak w TI. padło mi parę ledów na ICSie i zegary też słabo świecą. Wcześniej jakoś nie mogłem się za to zabrać, ale teraz mam trochę wolnego czasu i chęci W poprzednim aucie też zmieniłem podświetlenie na led i nie było problemu ze ściemnianiem.

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Ja miałem podświetlenie na LED i miałem problem ze ściemnianiem, po prostu nie działa. Wczoraj wymieniłem sobie żaróweczki zegarów. Trzeba najlepiej wymieniać wszystkie, jest ich niewiele bo w prawej tubie są trzy żaróweczki. Jak wymienisz jedną, to za chwilę padną Ci dwie kolejne. Wymieniłem jedną, a po chwili spaliły się dosłownie dwie kolejne. Teraz mam wszystkie nowe i na jakiś czas wymianę z głowy.

Tubę odkręca się szybko, trzy krzyżaki.
    spalanie 7.8l/100km