Zwrotnosc 156 to tragedia, promien zawracania jest podobny do lawety jeszcze z przyczepa kempingowa i klasa podstawowki na kuligu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak ktos chce miec schowki niech kupi jakiegos francuza![]()
![]()
![]()
Zwrotnosc 156 to tragedia, promien zawracania jest podobny do lawety jeszcze z przyczepa kempingowa i klasa podstawowki na kuligu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak ktos chce miec schowki niech kupi jakiegos francuza![]()
![]()
![]()
tomiscorpio ---> Zawracanie i manewrowanie to faktycznie tragedia, ale za to dużo lepsze prowadzenie auta. Promień skrętu jest dużą wadą jeśli chodzi o parkowanie, ale jest na plus jeśli chodzi o jazdę.
Ktoś pisał w na 2 czy 3 stronie, że SportWagon nie nadaje się do jazdy...
Mógłbym wiedzieć skąd ten wniosek ? Żadnym autem nie jeździło mi się tak dobrze jak właśnie 156 w wersji SportWagon. No i nie mam problemu ze składanymi fotelami, na dodatek mogę podnieść tylną kanapę i klapnąć siedzenia co daje mi na prawdę dużo miejsca. O silniku 2.4 JTD już nie wspomnę...samochód po prostu chce pożreć asfalt przy tym silniku. Szczerze mówiąc osobiście bardziej mi się podobają kombiki niż sedany, nie wiem czemu, ale taki mam gust.
A chwytaka na napoje też nie mam![]()
Jeśli chodzi o wady to wszystkie zostały wyżej już wymienione, i mam nadzieję, że mnie nigdy nie spotkają![]()
Spostrzeżenia nowego użytkownika:
-zacinające się klamki przednie( wd40, 5 minut "pracy" i po problemie)
-brak podświetlenia w pokrętle temperatury( zimno jest i nie chce mi się tego robić)
-trochę ciasnowata( miałem poprzednio chryslera grand voyagera, ale się przyzwyczaję)
-za dużo świec zapłonowych( musiałem je wymienić, stad ta uwaga)
-kostki od bocznych poduszek
-trochę za twarde wykończenie deski rozdzielczej
W miarę użytkowania na pewno coś jeszcze wyjdzie.
Narzekacie na skręt?? a jeździliście grand voyagerem??
Narzekacie na schowki?? jest jeszcze bagażnik :wink:
Ale te wady to nic, zapominam o nich zaraz po przekręceniu kluczyka lub spojrzeniu na parking pod blokiem: skody, vw i jedna alfa( moja oczywiście, miny sąsiadów, jak dowiedzieli się, że to moje auto- bezcenne)
moja niunia tez samotna stoi na parkingu i to mnie wyroznia :mrgreen:
a ja myślę że alfa jest właśnie głównie stworzona do jazdy ????? więc nie rozumiem ????Napisał Lopezius
Można w drzwi lub między siedzeniami zamontować bidon kolarski (najlepij taki litrowy) i do niego rurkę elastyczną do samych ust. Tych co tak suszy będą zadowoleni. :-))Brak uchywtow na napoje
[145 JTD] obiektywne spostrzeżenia w stosunku do innych aut:
- za wysoka pozycja fotela kierowcy
-ogólnie skrzynia biegów (za długi lewarek skrzyni biegów, za krótka 1 i 2 bieg, biegi mogłyby wchodzić lżej)
- kiepska jakość materiału foteli (szybko sie wyciera, zagina itp.)
- trochę za mało schowków
- kiepski promień zawracania
- słabo działający mechanizm opuszczania szyb
to by było chyba na tyle...![]()
A ja myślę że głownie do jeżdżenia to są stworzone autobusy, ciągniki siodłowe i inne którymi się tylko jeździ, do oglądania to są telewizory, obrazy itp., do słuchania jest radio, cd itd.Napisał pikero
A Alfa ma to wszystko. Świetnie się nią jeździ, pięknie wygląda i wspaniale brzmi.
Oczywiście ma kilka wad (były wyżej) ale przy całokształcie są one prawie niedostrzegalne. :wink:
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
mi w mojej tylko przeszkadza srebrna konsola ktora odbija sie w szybie jak slonko zaswieci :!:
ale i tak ja kocham :mrgreen:
moja pierwsza i na pewno nie ostatnia...
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva