Strona 26 z 191 PierwszyPierwszy ... 16171819202122232425262728293031323334353676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1904

Temat: alfaholicy słupsk

gold1
    Gość

Domyślnie

dzieki za porady wpadl bym ale niestety mam maly problemik z bella od okolo tygodnia ... jak na razie przyszly czesci jakie pozamawialem - nowa przeplywka, obudowa filtra, lambda. w pn ruszam na warsztat. problemik polega na : http://www.forum.alfaholicy.org/156/...kiwaczy-3.html jak ktos cos wie o co chodzi zeby mi mechanik nie namieszal jeszcze bardziej to prosba o porady. najlepiej na gg 35840517. Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar motofan
    Mieszka w
    Słupsk
    Auto
    Było Alfa Romeo 156 2.0 T.SPARK 16V 1999r jest Renault Laguna II 1.8 Dynamic

Domyślnie

Kolego gold1 odpisałem na Twój post w podanym temacie.
    spalanie 7.8l/100km
    ====================================
    pomoc w diagnostyce komputerowej Alf

gold1
    Gość

Domyślnie

dzieki wielkie.. odpisalem ci tam jeszcze i wisze piwko za podjecie sie pomocy ! kiedy jakis zlocik sie szykuje ??? nie wiem czy pisalem ja aktualnie jestem z lęborka bywam w slupsku ale glownie wieksze ulice mniejszych nie znam az tak wiec jak by cos dacie jakies namiary gdzie i jak ? czy to jakies plenery ?

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Dzięki wielkie, piwa nie pijam bo bebzon rośnie, wystarczy wirtualne

Jeśli chodzi o takie spotkania to mamy je w niedziele o 19.00. Dojazd do nas jest prosty bo na parkingu CASTORAMY. Spotkania mamy raczej co niedzielę, jednak nie zawsze, warto tutaj deklarować w tygodniu chęć przyjazdu żeby było wiadomo kto będzie.
    spalanie 7.8l/100km

gold1
    Gość

Domyślnie

napisalem tam jeszcze kilka objawow.. jak bedziesz mial chwile to wez looknij.
    co do piwa to sie nalezy ! ale skoro nie pijasz to moze tez byc kiedys JD. ;p

na spotkanie musze wpasc nie mam w koncu daleko. tylko takie pytanie wpadacie tam z kobitkami czy to czysto meskie zloty bo nie wiem czy moge zarazic atmosfera kobite.

jezeli grupa jest spoko a widzac wypowiedzi zakladam ze jest, moze warto by zorganizowac jakis wiekszy zlot naglosnic w necie i zrobic jakies atrakcje...( ogniska, namioty, kawalek toru zeby sie poscigac 1/3 m, piwko, kielbaski, muzyczka, , itd... mozna by sciagnac jakas lokalna gazete, tv i pokazac ze nie tylko VW potrafi sie szybko zebrac na zlot, jak jest tor i wyscig mozna by sie zrzucic na nagrode bylo by ciekawie) znam dosc ciekawe miejsca na takie cos ???

mozna by skolowac jakies gadzety od sponsorow z logo alfa romeo, jakies np naklejki czlonkowskie na pamiątke .. kase z ich sprzedazy przeznaczyc na np chore dzieciaki.

co byscie powiedzieli zeby wybrac sie do wloch na zlot Alfy ?? planowalem wybrac sie w tym roku ponoc jest jakos w sierpniu czy wrzesniu.. wieksza grupa bylo by ciekawiej i wiadomo bezpieczniej bo wiadomo niunie moga splatac figla w trasie.

co wy na to???

mam tez ciekawy pomysl na zime.
    Ostatnio edytowane przez gold1 ; 12-06-2011 o 00:45

Mieszka w
    Słupsk
    Auto

Domyślnie

Panowie nie wiem czy dziś będę z uwagi na problem z rozrusznikiem, auto nie kręci, lub bardzo rzadko. Jednak to nie akumulator.
    Postaram się być, ale w razie co uprzedzam o mojej nieobecności, żeby nie było.
    spalanie 7.8l/100km

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Piket
    Mieszka w
    Potęgowo
    Auto
    Alfa Romeo 156 2,5 V6 24V 197KM

Domyślnie

Wiesz kolego wszystko można przedyskutować na spotkaniu...
    Raczej wszyscy przyjeżdzają bez kobiet chociaż nie wiem dlaczego...
    Co do dojazdu to wystarczy że dojedziesz do Potęgowa, a dalej możemy jechać razem to ze mną na pewno trafisz...

---------- Post added at 12:15 ---------- Previous post was at 12:04 ----------

Mnie dzisiaj też nie będzie panowie...
    Do zobaczenia za tydzień!
    Moja Alfa pochłania fortunę na ubezpieczenie, serwis i paliwo. Ale kiedy ją prowadzę, czuję się, jakbym miał milion dolarów i uśmiech na mej twarzy trwa cały dzień!

gold1
    Gość

Domyślnie

mam jeden rozrusznik na chacie, wczesniej ganial w moim aucie wymienilem go na inny bo czasami mial ze nie odpalal od kopa i bylo slychac taki specyficzny dzwiek jak to sie dzieje w VW polo. mialem okazje zamontowac inny bo mialem duzo czesci do 156 z poprzedniej niuni wiec zmienilem. oceniajac go optycznie - to kolejna czesc ktora zmienilem na gorsza ;/

ALE Dziala nie bylo tak zebym go pilowal albo zeby i nie wystartowal za drugim razem.. bendix jest tam do przeczyszczenia ponoc.. mi sie z tym bawic nie chce a zmienilem go bo czasami glupio bylo jak przed znajomymi zamiast start to pierdzialo.

mam tez zatyczke dupska do zderzaka do 147 panel sterowania klimy do 156 i prog lewy gdyby ktos szukal da sie z niego cos jeszcze zrobic, ze wzgledu na to ze nie mialem go gdzie trzymac na zime znajomy prysnol go jakimis farbami wiec trzeba by go oczyscic maznac podkladem i gotowy
    Ostatnio edytowane przez gold1 ; 12-06-2011 o 12:06

ViP Alfa i Omega
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    AR 156 1.8 TS 1999 MB 124 3.0 24V

Domyślnie

Cytat Napisał gold1 Zobacz post
    mam tez zatyczke dupska do zderzaka do 147
    to przypadkiem nie jest zaślepka otoworu zderzaka w który wkręca się hak? być może pasowałby do 156 - wtedy chętnie bym to przygarnął

Ps. rozrusznik z powodzeniem można regenerować - osobiście bym regenerował niż szukał innego
    Ps2. organizujecie spota za tydzień - być może będę miał wolny wieczór...
    Ostatnio edytowane przez ziomster ; 12-06-2011 o 12:43
    Moja eks:
    Alfa Romeo 156 1,8 TS CF2 1999

dmax
    Gość

Domyślnie

Koledzy mnie też dzisiaj nie będzie