Przy 2.5 tyś mam licznikowe 140 przy 4 tyś niewiele ponad 220. na 4 biegu max obroty ok 170, 6 bieg 100 na godzine ok 1600 moze 1700 obr. Kręci sie do niecałych 5200.
Czyli jednak pójdzie więcej. W lancii kappie z tym samym silnikiem JTD katalog podaje 190km/h i tak jest przy tej predkości znowu komputer odcina przy 4000obr. tylko,że tam jest 5 biegówznowu przy silniku 2.4TDS zamyka licznik czyli 220km/h. Gdzieś za niedługo podjade z moją i zapytam ile chcą za usunięcie tego elektronicznego mankamentu bo na pewno da się go usunąć
Matt21 ja jestem w stanie uwierzyć,że tyle jechałeś
jak mi odcina przy 4000obr a mówisz,że na czerwonym 5200obr mozna krecić to jest to całkiem realne...
Tylko żeby mnie nie zrozumieć źle mi się kręci do 4000obr. tylko na 6 biegu na wszystkich innych elegancko wchodzi na czerwone pole![]()
Może bawił się już z tym wcześniejszy właściciel albo zależało od wersji...
Pocieszę Cię! Ja też nie mam odcięcia...Napisał Matt21
![]()
Wracając do tematu opon to potwierdzam, że przy oponach niskoprofilowych i biorąc pod uwagę stan naszych dróg nie da się uniknąć ścierania krawędzi od wewnątrz.
Niestety rozstaw kolein wyciśniętych przez TIR-y jest większy niż rozstaw kół naszych samochodów. Dlatego jeździmy krawędziami.
Temat przerabiany przez ze mnie w kilku samochodach. Nawet przy ustawieniu zbieżności na zero (zalecany lekki minus, w alfie 166 nawet -4) to i tak nie dało się tego zjawiska całkowicie wyeliminować.