witam co sądzicie o tych felgach na lato?
http://moto.allegro.pl/item291584927...ult_felgi.html
i jakie opony byście proponowali do tych felg??
dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
witam co sądzicie o tych felgach na lato?
http://moto.allegro.pl/item291584927...ult_felgi.html
i jakie opony byście proponowali do tych felg??
dzięki za odpowiedź
Pozdrawiam
Fela ładna tylko produkowana w Malezji.Niby rok gwarancji,ale nie wiadomo jak to się będzie spisywać na naszych dziurach.Czy po pierwszej dziurze nie będzie do prostowania.
7,5cala to niezbyt duzo jak na taka fele moim zdaniem...A oponke to wedle uznania.Zalezy co chcesz osiagnac??
Trapezik i ladnie naciagnieta oponke niskoprofilowa.Czy moze balonik dzieki ktoremu nie uda Ci sie przykrzywic rantu lub zarysowac na krawezniku :wink: Pierwsza opcja ladnie wyglada...ale cos za cos...niewiem czy na nasze drogi oplaca sie wydawac ponad 1600zl na felgi i za miesiac wyrzucic je na smietnik lub oddawac do prostowania :|
"Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee
Felgi mają ładny wzór, ale trudno określić jak z jakością, ja mam Arcastingi i są naprawdę super i niewiele droższe, jeżeli chodzi o opony, nie wiem czy pytasz o rozmiar czy typ, jeżeli o te drugie wybór może byc tylko jeden - Bridgestone Potezna RE050A. Reszta przy tym to gumki...
tzn z oponami to chodzi mi o rozmiar jaki powinny mieć?? a ile te Twoje alusy kosztowały??
Jeżeli chodzi o rozmiar, wydaje mi się że powinien to być 225/45/17, kiedyś takie widziałem na 166, ale lepiej się upewnić w tabelach. Moje felgi kupowałem 2 lata temu, znajomy mi załatwił w jakiejś promocji i zapłaciłem 1680, z tego co wiem teraz są droższe ze względu na cenę aluminium, wiem że przedstawiciel to sobie nawet krzyczy 650 zł za sztukę ale po dealerach jest znacznie znacznie taniej, pozdrawiam!
w ogóle to bardzo mało jest felg w tym rozmiarze 5X108 w internecie. A jak są jakieś fajne felgi to już nie mają tego rozmiaru czy jak to się tam mówina tym zdjęciu masz opony 225/45/17?? bo bardzo ładnie się te felgi i te oponki prezentują
Pozdro
tak, mam 225 bo mam felgi z większym ET, z rozmiarami do Alfy jest ciężko, ja sam jeżdżę na pływakach bo mam 5x100. Godne uwagi są też Alessio Super, podobne do moich i ładne, jenakże co do jakości słyszałem że są trochę gorsze, pozdrawiam!
Według mnie są to delikatne felgi widać jak ramiona do obręczy się łączą dość mała powierzchnia.
Jeśli chodzi o opony Bridgestone Potenza RA050A To mam inne odczucia jest okropna do jazdy na naszych drogach samochód bardzo niepewnie wybiera kierunek na nierównościach nawet stosunkowo niedużych, bardzo duże opory toczenia. Po za tym super na suchą i równą drogę pot tym względem lepszej nie ujeżdżałem.
Co do felg, jeśli 17" to bardzo podobają mi się obręcze z modelu TI, oraz takie jak ja mam (dedykowane do modelu GT), i oczywiście klasyk - felgi z GTA. Natomiast opony: nie polecam FULDA (podane wymiary nie zgadzają się z rzeczywistością!) natomiast polecam Continental np Sport Contact 2.