Pasek od alternatora-witam.ile by kosztowała wymiana tego paska-sosnowiec-okolice lub dobry mechanik związany z elektryką. Za porady dziękuje
Pasek od alternatora-witam.ile by kosztowała wymiana tego paska-sosnowiec-okolice lub dobry mechanik związany z elektryką. Za porady dziękuje
15 minut roboty łącznie z wjechaniem na kanał zdjęciem starego i założenie nowego ale musisz mieć kogoś do pomocy bo samemu nie polecam (próbowałem). Sam pasek kosztuje różnie, ja u siebie zakładałem Gates i o ile dobrze pamiętam to płaciłem ~60zł. Chyba, że naprawdę chcesz zlecić to jakiemuś mechanikowi...
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Dokładnie, nie warto tego komuś zlecać. Nawet jak sie nie znasz to nic tam nie popsujesz
Tutaj masz opis wymiany: http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...win_spark.html
EDIT:
Jak już bardzo chcesz oddać na wymianę, to każdy podrzędny mechanik sobie poradzi. Nie daj się wydoić tylko dlatego, że alfą przyjechałeś i to kupa roboty
Powiedz, że to proste jak budowa cepa tylko rąk nie chcesz sobie ubrudzić i na flaszkę możesz dać![]()
Ostatnio edytowane przez kelpin ; 21-06-2011 o 09:03
Dzięki panowie za odpowiedzi,alfę mam dopiero miesiąc...
ładna ale wymagająca 156!!!pozdrawiam!
po co druga osoba? sam sobie wymieniłem w Gtv i poszło to w 5 minut
verdebiancorosso
DOKŁADNIE ZAKUP TO 59zeta.firma dayco-powiedzieli mi że jest ok.jeszcze miałem problem z rowkami 6 czy 7,ale znajomy mi pomógł bo gość który robił rozrząd urwał 1-z3ech śrub,drugiej nie wkręcił a osłona trzyma się na jednej więc palcami można było odkręcić!!!Więc łatwo było przymierzyć.POZNAŁEM GOŚCIA KTÓRY MI TO ZROBI ZA GROSZE-TEN CO ROBIŁ ROZRZĄD POWIEDZIAŁ ŻE ŁYKNIE 350-400 Z JAKIMIŚ ROLKAMI-JAK SIĘ OKAZUJE JEST SAM PASEK DO WYMIANY!!!PO PROSTU ALFO OSZOŁOM-NACIĄGACZ!!!DZIĘKI ZA PORADĘ,MYŚLĘ ŻE BĘDĘ ICH POTRZEBOWAŁ ZNACZNIE WIĘCEJ...
Urwał śruby? Trzyma się na 1? Ty jeszcze to takiego "mechanika" jeździsz?! Podziwiam Twoją wiarę w ludzi...
Co do ceny robocizny, uśmiałem się niesamowicie jak to przeczytałem![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...