Do rzeczy...bella dymi na czarno ,nie bardzo ,ale jednak...sa dni (nie wiem od czego to zalezy) ze jak depne do podlogi to chmura czarna jak diabli, ale nastepne depniecie i juz tylko ledwo widoczny dymek...wymienilem rure cooler - kolektor (pekla kiedys) ,wymienilem cooler (byly na nim slady z oleju zaciagnietwego z turbo, wiec na pewno byla nieszczelnosc) wymienilem EGR bo na starym wywalalo mi MSCF, sprawdzalem tez dolot, taki trojnik ryflowany laczacy obudowe filtra pow. z turbo i jeszcze czyms ale jest na pewno caly, opaski ma skrecane i wydaje sie byc szczelnie na llaczeniach...sprawdzalem tez rure kolektor - cooler i wydaje sie byc cala, ma tylko dwa male zadrapania ,takie ryski ,ale nie wydaje mi sie zeby bylo to pekniecie na wylot(mam zamiar ja wymienic tu licze ze bocian nie kupi rury od jednego z forumowiczow i ja ja odkupie) Powiedzcie mi co jeszcze sprawdzic w dolocie ,i gdzie moga znajdowac sie jakies rury, weze lub opaski . Rura od coolera idzie do kolektora ,a moze dalej za kolektorem musze cos sprawdzic ,powiedzcie co (to mnie bardzo interesuje)